ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε Αθήνα και Σκόπια ο Νίμιτς

Σε Αθήνα και Σκόπια ο Νίμιτς

 Ο Μάθιου Νίμιτς σε Αθήνα και Σκόπια στις αρχές Ιουλίου. Νέες συναντήσεις στην έδρα του ΟΗΕ Ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα και τα Σκόπια στις αρχές Ιουλίου, όπως δήλωσε μετά τη σημερινή συνάντησή του με τους αντιπροσώπους των δύο χωρών, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιολέβσκι, αντίστοιχα, στην έδρα του ΟΗΕ.

Ο κ. Νίμιτις ανέφερε ότι έγινε «επανεξέταση» των θέσεων της κάθε πλευράς και πως δεν παρουσιάστηκαν από μέρους του «νέες ιδέες».

Ο αντιπρόσωπος της Ελλάδας, πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν υπήρξε καμία διαφοροποίηση των θέσεων της ΠΓΔΜ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα επιθυμεί να υπάρξει λύση, αλλά η άλλη πλευρά δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα μέχρι σήμερα. Βρίσκεται στη θέση που ήταν το 1995».

Εκτός από τη σημερινή κοινή συνάντηση του κ. Νίμιτς με τους κ.κ. Βασιλάκη και Γιολέβσκι, ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα είχε χθες χωριστές συναντήσεις με τους αντιπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.