ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο αρχείο η έρευνα για τη φρουρά της Βουλής

Στο αρχείο η έρευνα για τη φρουρά της Βουλής

«Στο αρχείο» ετέθη η υπόθεση τυχόν ευθυνών της φρουράς της Βουλής για την άνευ οποιασδήποτε κύρωσης απομάκρυνση από τον χώρο του Κοινοβουλίου του υιού του πρώην γ.γ. της κυβερνήσεως, μετά τη γνωστή υπόθεση της βίαιης χειροδικίας που, εντός Βουλής, είχε εξαπολύσει σε βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Ο πρόεδρος της Βουλής είχε ανακοινώσει ότι διέταξε τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης για το συγκεκριμένο και πρωτοφανές περιστατικό που είχε συμβεί στις 2 Απριλίου, λίγο μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο με τη συνάντηση Μπαλτάκου-Κασιδιάρη. Το απόγευμα εκείνης της ημέρας και μετά την εμπλοκή που σημειώθηκε στον χώρο των γραφείων της Χ.Α., υπενθυμίζεται ότι ο υιός Μπαλτάκος, συνοδευόμενος από προσωπικό της φρουράς του Κοινοβουλίου, αρχικώς και από τον υποφρούραρχο έως να φθάσει στο αυτοκίνητό του στο προαύλιο της Βουλής, αποχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση. Αξιοσημείωτο εδώ είναι ότι στο πλαίσιο κρίσεων στην ΕΛ.ΑΣ., ελάχιστα 24ωρα μετά το περιστατικό, ο υποφρούραρχος προήχθη σε φρούραρχο του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Η μη κράτηση πολίτη, παρά το γεγονός ότι είχε βιαιοπραγήσει εντός του Ναού της Δημοκρατίας, είχε προκαλέσει πολλές συζητήσεις και ερωτήματα και, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, διετάχθη η ΕΔΕ. Το πόρισμά της βρίσκεται στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, κύκλοι του οποίου υποστηρίζουν ότι από το περιεχόμενό του δεν προκύπτουν κάποιου είδους πειθαρχικές ευθύνες για τη φρουρά, για παραλείψεις ή παράβαση καθήκοντος. Υπενθυμίζεται πως ανάλογη κατάληξη είχε και η προ μηνών ΕΔΕ για την -κατά παράβαση του κανονισμού- βιντεοσκόπηση και μέσω Διαδικτύου μετέπειτα προπαγανδιστική δημοσιοποίηση ομαδικών παραβατικών συμπεριφορών χρυσαυγιτών βουλευτών εντός της Ολομέλειας της Βουλής, και μάλιστα από φρουρούμενο θεωρείο.