ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Διχαστική και τρομολάγνα η ομιλία του πρωθυπουργού»

ΣΥΡΙΖΑ: «Διχαστική και τρομολάγνα η ομιλία του πρωθυπουργού»

«Διχαστική και τρομολάγνα» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ της ΝΔ, ενώ σε χωριστή δήλωση ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης κατηγορεί τον κ. Σαμαρά για «απελπισμένες προσπάθειες αλλαγής της ατζέντας» αναφορικά με τις θέσεις του πρωθυπουργού για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Για την ομιλία του κ. Σαμαρά στην ΚΟ της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό- μερκελισμό, αποκαλύπτοντας το όραμά του για την επόμενη μέρα, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη.

Πράγματι, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ποτέ στη χώρα δεν είχε γίνει τόση ζημιά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια, ποτέ δεν χάθηκαν τόσες θέσεις εργασίας, ποτέ δεν μειώθηκαν τόσο πολύ οι μισθοί, ποτέ δεν μετανάστευσαν, μεταπολιτευτικά, τόσο πολλοί νέοι άνθρωποι, ποτέ δεν αυτοκτόνησαν τόσοι πολλοί…».

Σχετικά με τις θέσεις του πρωθυπουργού για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο κ. Σκουρλέτης τονίζει ότι ο κ. Σαμαράς κρύβεται και αρνείται τον οποιοδήποτε δημόσιο διάλογο για τις επιπτώσεις της πολιτικής του μνημονίου και γι' αυτό καταφεύγει σε απελπισμένες προσπάθειες αλλαγής της ατζέντας, μιλώντας άκαιρα για συνταγματική αναθεώρηση, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα. «Αλήθεια, για τη σημερινή κατάντια της χώρας ευθύνεται το Σύνταγμα ή οι ακραίες μνημονιακές πολιτικές λιτότητας;» αναφέρει ο κ. Σκουρλέτης και προσθέτει:

«Αφού κουρέλιασαν το Σύνταγμα, συρρικνώνοντας τη δημοκρατία, φέρνουν προτάσεις που σε μεγάλο βαθμό κατευθύνονται στη λογική της συνταγματοποίησης των μνημονίων. Ωστόσο, η ουσία είναι ότι μετά τις εκλογές ο κ. Σαμαράς δεν θα μπορεί να τις επαναφέρει, αφού δεν θα έχει αυτό το περιθώριο».