ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοβουλία ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς εξήγγειλε ο Φ. Κουβέλης

Πρωτοβουλία ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς εξήγγειλε ο Φ. Κουβέλης

Την ανάληψη πρωτοβουλίας ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς, μετά τις ευρωεκλογές, εξήγγειλε εκ νέου σήμερα από το Βόλο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι η ενότητα του χώρου είναι αναγκαία, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτή θα πρέπει να επιτευχθεί στη βάση ενός προοδευτικού κυβερνητικού προγράμματος.

«Η προοδευτική κεντροαριστερά», είπε, «δεν μπορεί να είναι παρακολούθημα συντηρητικών – νεοφιλελεύθερων πολιτικών ούτε προσδεδεμένη στο άρμα της ΝΔ, αλλά δύναμη ικανή να μετατοπίσει τον άξονα των εξελίξεων σε προοδευτική κατεύθυνση».

Αναφερόμενος δε στο ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις εθνικές κάλπες, τόνισε ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος ευρωεκλογών, η αρνητική δυναμική των μέτρων που έρχονται είναι εξαιρετικά πιθανό να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές εντός του 2014.

Σχετικά με τον εκλογικό στόχο της συμπαράταξης «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι αυτός δεν είναι άλλος από τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη του προοδευτικού πόλου που συγκροτήθηκε, ώστε να επηρεάσει αποφασιστικά τις εξελίξεις.

«Δώστε μας δύναμη, για να δώσουμε λύσεις», ήταν η χαρακτηριστική φράση του πρόεδρου της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ στο πρόσωπο του Πάνου Σκοτινιώτη για τη δημαρχία του Βόλου, τονίζοντας ότι αυτή η πόλη με τη μεγάλη ιστορία δημοκρατικών αγώνων δεν μπορεί παρά να τιμήσει τις παραδόσεις της, ενώ χαρακτήρισε εξαιρετική την υποψηφιότητα του γιατρού Νίκου Τσιλιμίγκα για την περιφέρεια της Θεσσαλίας.