ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δίλημμα ενόψει κάλπης και από τον Κουτσούμπα

Δίλημμα ενόψει κάλπης και από τον Κουτσούμπα

Το -κατά τον ίδιο- πραγματικό ερώτημα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης έθεσε χθες, σε ομιλία του στην Πάτρα, ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας: «Υποταγή στα δεσμά της Ε.Ε., των μονοπωλίων ή χειραφέτηση του λαού, άνοιγμα του δρόμου για έξοδο από τη βάρβαρη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των μονοπωλίων και τις κάθε είδους αντιλαϊκές κυβερνήσεις, όποιο πρόσημο κι αν έχουν αυτές;».

Ο κ. Κουτσούμπας επιτέθηκε στον κ. Αντώνη Σαμαρά, με επίκεντρο την αναφορά του πρωθυπουργού στη νέα Ελλάδα που γεννιέται, σπάζοντας το κέλυφος και θρυμματίζοντας τις αλυσίδες της. Ο κ. Σαμαράς περιγράφει «την Ελλάδα που προχωρά με ταχείς ρυθμούς στις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, τις βαθιές και αναγκαίες για το κεφάλαιο αλλαγές και γι’ αυτό η εργατική τάξη, ο λαός, η νεολαία θα συνεχίζουν να ματώνουν», τόνισε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Επιτέθηκε με σφοδρότητα και στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει κάνει επιστήμη τη διγλωσσία. «Είναι η γνωστή τακτική, να κλείνεις το μάτι σε όλους. Και στο κεφάλαιο και στους εργαζομένους, και στη συνέχεια βέβαια να αθετείς τις όποιες υποσχέσεις στους εργαζομένους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, ο Περισσός κατήγγειλε τις προτάσεις της Ν.Δ. για συνταγματική αναθεώρηση, λέγοντας ότι έχουν στόχο να κάνουν το αστικό κράτος «ακόμα πιο εχθρικό ενάντια στον λαό και τα συμφέροντά του».