ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Μετωπικά αντίθετοι οι Ελληνες στις ιδέες των ναζί

ΝΔ: Μετωπικά αντίθετοι  οι Ελληνες στις ιδέες των ναζί

 «Οι Έλληνες είμαστε μετωπικά αντίθετοι στις ιδέες τους, στις κραυγές τους, στα άκρα και τις ακρότητες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ για τη συμπλήρωση 69 χρόνων από την ήττα του ναζισμού και του φασισμού στην Ευρώπη.

«Τα δεινά που άφησαν στο πέρασμά τους είναι γνωστά σε όλους και η πατρίδα μας διατηρεί ζωντανές τις μνήμες των θυσιών και των καταστροφών που υπέστη. Η φρίκη του πολέμου που προκάλεσαν το άγος των ιδεών τους υπενθυμίζουν πως ναζί στην Ελλάδα, ναζί στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, δεν χωρούν», τονίζει στην ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα.

Επίσης σημειώνει πως σαν σήμερα πριν από 64 χρόνια έγινε και η δήλωση του Ρομπέρ Σουμάν που άνοιξε το δρόμο στην ενωτική διαδικασία των χωρών της Ευρώπης και τη συνεργασία των λαών της.

«Τα βήματα που έγιναν είναι τεράστια. Απομένουν, ωστόσο, πολλά ακόμη. Οι Έλληνες θέλουμε περισσότερη και όχι λιγότερη Ευρώπη. Θέλουμε μια Ευρώπη πιο δημοκρατική, πιο κοινωνική, πιο πολιτική», επισημαίνει η ΝΔ και υπενθυμίζει ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν εκείνος που οδήγησε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Συμπληρώνει επίσης ότι σήμερα η ΝΔ είναι η παράταξη που με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά διασφαλίζει τη σταθερότητα και οδηγεί με στέρεα και σίγουρα βήματα τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου.