ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Βρούτσης: «Δήμευση καταθέσεων με κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα γίνει ποτέ»

Γ. Βρούτσης: «Δήμευση καταθέσεων με κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα γίνει ποτέ»

Το ενδεχόμενο δήμευσης καταθέσεων απέκλεισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. «Δήμευση καταθέσεων με κυβέρνηση Σαμαρά δεν πρόκειται να γίνει ποτέ» υπογράμμισε με αφορμή την δήλωση του Μανώλη Γλέζου, περί «αναγκαστικού εσωτερικού δανεισμού».

Η κυβέρνηση αυτή είναι αποφασισμένη να εξυγιάνει την οικονομία σημείωσε και πρόσθεσε ότι «κανένας Έλληνας δεν πρέπει να φοβάται για τις καταθέσεις του».

O υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι «αν κάποιος πίστευε ότι αυτό έχει βάση, τότε από αύριο θα βλέπαμε δραματικές εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα της χώρας.»

Σε ό,τι αφορά την ανεργία στη χώρα, τόνισε ότι για πρώτη φορά μετά από πεντέμισι χρόνια καταγράφεται επίσημη πτώση της. Είπε ότι μόνο τον Μάρτιο δημιουργήθηκαν 30 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι 2,4 δισ. ευρώ από το προηγούμενο ΕΣΠΑ αναλώθηκαν για την απασχόληση προσθέτοντας ότι από το νέο ΕΣΠΑ δεν θα περισσέψει ούτε ένα ευρώ. «Θα τα δώσουμε όλα για την ανεργία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Για τις συνταξεις ανέφερε ότι από 1ης Ιουλίου του 2014 ξαναχτίζεται το επικουρικό σύστημα συντάξεων στην Ελλάδα βάσει των θεμελιακών αρχών και αυτό σημαίνει ότι θα γίνει μια προσαρμογή της τάξης του 5%.

«Διασφαλίζουμε στις νέες γενιές ότι θα πάρουν επικουρική σύνταξη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα όρια ηλικίας είπε ότι είναι κατοχυρωμένα, θεσμοθετημένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και δεν πρόκειται να αλλάξουν όχι μόνο τώρα αλλά ούτε και μελλοντικά.

«Έχουμε χρήματα για να δίνουμε συντάξεις, με τις αλλαγές που κάναμε τα έσοδα του ΙΚΑ αυξήθηκαν για έκτο συνεχόμενο μήνα μετά από τέσσερα συνεχόμενα χρόνια πτώσης» διαβεβαίωσε.

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών θα προσφέρει 30.000 νέες θέσεις εργασίας.