ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντ.Σαμαράς: Κοσμογονία έργων στην Ελλάδα

Αντ.Σαμαράς: Κοσμογονία έργων στην Ελλάδα

 «Μέχρι το τέλος του έτους υπολογίζουμε ότι πάνω από 4.500 άτομα θα δουλεύουν στην Ιονία οδό» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του το μεσημέρι στο έργο κατασκευής του ανισόπεδου κόμβου του Μεσολογγίου, που συνδέει την πόλη με την Ιονία οδό.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας για την Ιονία οδό, τόνισε ότι αυτή σηματοδοτεί τη σύνδεση της Ελλάδας με τη νοτιανατολική Ευρώπη και, όπως πρόσθεσε, σημαίνει ανάπτυξη, ιδιαίτερα σε μια περιοχή που ήταν, μέχρι τώρα, ξεχασμένη Ελλάδα.

Στη συνέχεια χαρακτήρισε την Ιόνια οδό ως ένα πολύ μεγάλο έργο, το οποίο αναδεικνύει ταυτόχρονα και αρχαιολογικούς θησαυρούς, τους οποίους, όπως είπε, τους σεβόμαστε. Μάλιστα, ανέφερε ότι αυτήν τη στιγμή γίνονται ανασκαφές, σε έναν χώρο που ξεπερνάει τα 60.000 στρέμματα.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο έργο κατασκευής του ανισόπεδου κόμβου, ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για τα έργα που γίνονται στην Ελλάδα και, όπως σημείωσε, γίνεται μία πραγματική κοσμογονία έργων, πρόσθεσε δε ότι «παρακολουθούμε στενά, κάθε μέρα την πορεία των έργων αυτών, γιατί είναι πολυσήμαντα και για την ανάπτυξη και για τον πολιτισμό μας».

«Η επανεκκίνηση της χώρας μας ξεκίνησε και εμείς προχωράμε μπροστά με σταθερά βήματα» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε τον ανισόπεδο κόμβο στο πλαίσιο της σημερινής του περιοδείας στη Δυτική Ελλάδα. Απόψε στις 19:30 θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο κλειστό γυμναστήριο του Έσπερου στην Πάτρα.

Επίσκεψη στη Μονή Πετράκη

Νωρίτερα, ο Αντώνης Σαμαράς είχε επισκεφθεί την Ιερά Σύνοδο. Η επίσκεψή του ήταν η πρώτη που πραγματοποιεί πρωθυπουργός στην συνοδική έδρα στην Μονή Πετράκη. Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς είχε εξαγγείλει σε ημερίδα της Ιεράς Συνόδου τη συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος σε μεγάλο ευρωπαϊκό επισιτιστικό πρόγραμμα.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε την Εκκλησία για το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που προσφέρει.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού δεν είχε ανακοινωθεί στα μέσα ενημέρωσης κι έγινε γνωστή από ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου. Όπως αναφέρεται, «Κατά τη σημερινή Συνεδρία, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος:

– Επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

– Δέ­χθηκε την επίσκεψη του Εξοχωτάτου Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Αντωνίου Σαμαρά. Η πρώτη αυτή επίσκεψη Προέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως στο Συνοδικό χώρο της Εκκλησίας της Ελλάδος έγινε προκειμένου ο κ. Πρωθυπουργός, που ανέλαβε και την σχετική πρωτοβουλία, να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς την Εκκλησία μας για το μεγάλο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο το οποίο επιτελείται μέσω της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων ιδίως αυτή την περίοδο. Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος Πρόεδρος ευχαρίστησε εκ μέρους των Μελών της Δ.Ι.Σ. τον κ. Πρωθυπουργό για την πολυεπίπεδη αρωγή της Πολιτείας στις πρωτοβουλίες και δράσεις της Εκκλησίας».