ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντ. Σαμαράς: Επικίνδυνος τζογαδόρος ο Αλ. Τσίπρας

Αντ. Σαμαράς: Επικίνδυνος τζογαδόρος ο Αλ. Τσίπρας

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του απόψε στην Πάτρα, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υπερασπίζεται το σπάταλο κράτος και τις ασύδοτες συντεχνίες, την αδιαφάνεια, τη φοροδιαφυγή και ό,τι μας οδήγησε στην κρίση.

Ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέα Κατσανιώτη, στο κλειστό γήπεδο του Έσπερου, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «εμποδίζει την ανάπτυξη τώρα που αφήνουμε τα μνημόνια πίσω», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι τρέφεται από τον πόνο του κόσμου και δεν τους ενδιαφέρει η Ευρώπη.

Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον «επικίνδυνο τζογαδόρο». Απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους, ο πρωθυπουργός ζήτησε ψήφο από όλους, για να πάει μπροστά η χώρα «και να τους ματαιώσουμε τα σχέδια», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα όπως τόνισε, απευθυνόμενος και πάλι προς τους συγκεντρωμένους, «δεν εξαρτάται η κυβέρνηση από την ψήφο τους, αλλά η ίδια η χώρα και η αξιοπιστία της».

Στην ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς έκανε αναφορές στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βγάλει την χώρα από την κρίση και όπως σημείωσε «υποφέραμε, αλλά αποτρέψαμε τα χειρότερα».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, διεμήνυσε ότι βγάζουμε τη χώρα από την κρίση, κάτι που ποτέ και πουθενά δεν έγινε τόσο γρήγορα, ενώ πρόσθεσε ότι στο ζήτημα της ανάπτυξης δεν θα αφήσει κανέναν και καμία περιοχή να μείνει πίσω.

 «Η ανάπτυξη είναι για όλους τους Έλληνες και πάνω από όλα είναι για τα νέα παιδιά. Γιατί όλη η αγωνία και όλος ο αγώνας μας είναι γι' αυτά τα νέα παιδιά. Και σε αυτούς υπόσχομαι ότι θα συνεχίσουμε με σταθερά, σίγουρα βήματα μπροστά, για την ανάπτυξη της χώρας». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, σήμερα το απόγευμα, σε έργα υποδομής που γίνονται στο νέο λιμάνι της Πάτρας.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, ο ανισόπεδος κόμβος, που θα συνδέσει τις παραγλαύκιες αρτηρίες με το νέο λιμάνι και την περιμετρική οδό, θα παραδοθεί σε δύο εβδομάδες. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε πολύτιμο το έργο αυτό για την περιοχή, διότι όπως εξήγησε, εκτός από τα θετικά, τα οποία θα δημιουργήσει το ίδιο το λιμάνι, θα επιτρέψει και μία πολύ μεγάλη κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση.

Ταυτόχρονα, όπως ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς, τα έργα τα οποία γίνονται στην επιβατική ζώνη, στο καινούργιο λιμάνι, απελευθερώνουν ένα πολύ μεγάλο τμήμα σε όφελος του κοινού.

Στο μεταξύ με αφορμή τις επισκέψεις του σε έργα, σε ολόκληρη την Ελλάδα, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε σε δηλώσεις του: «Πήγα σε δρόμους, επισκέφτηκα το λιμάνι των Πατρών, είδα κόμβους που τελειώνουν ή θα τελειώσουν σύντομα, γιατί όλα αυτά, όταν κανείς τα αθροίσει, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την καινούργια Ελλάδα που, πέρα και πάνω από κόμματα, όλοι ονειρευόμαστε». Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «πιστεύω ότι περνάμε μία περίοδο που κανείς πρέπει να ενώνει και όχι να διαιρεί», ενώ όπως σημείωσε «ο ρόλος ενός ηγέτη πρέπει να είναι ενοποιητικός, όχι διχαστικός, όχι διαιρετικός», τονίζοντας ότι «όλο αυτό το τελευταίο διάστημα λαμβάνουμε μηνύματα διχασμού».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν είναι αισιόδοξος για τις εκλογές, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «είμαι πολύ αισιόδοξος».

Στις 7.30 το βράδυ, ο Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει σε συγκέντρωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέα Κατσανιώτη, που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γυμναστήριο του Έσπερου στην Πάτρα.

Αντ. Σαμαράς: Να δημιουργήσουμε  ένα νέο παραγωγικό και ερευνητικό οικοσύστημα

Το επιστημονικό πάρκο Πατρών, που αναδεικνύει καινοτομικές-τεχνολογικές μονάδες και επιχειρήσεις, με σκοπό την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους, ήταν ο δεύτερος σταθμός της σημερινής περιοδείας του Αντώνη Σαμαρά, στην Δυτική Ελλάδα. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, μετά την ξενάγησή του στις επιχειρήσεις και τα εργαστήρια του επιστημονικού πάρκου, αλλά και την σύσκεψη που ακολούθησε, «πρέπει να δημιουργήσουμε μαζί ένα καινούριο παραγωγικό οικοσύστημα, πανεπιστήμιων, εταιριών και ερευνητών», ενώ όπως πρόσθεσε «μέχρι το 2020 σχεδιάζουμε να επενδύσουμε 1,3 δισ. ευρώ».

 Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε και στους νέους επιστήμονες, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα "μυαλά" που έχουμε ως εθνικό συγκριτικό πλεονέκτημα». Ακόμη, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι «δημιουργούμε ένα νέο ταμείο χρηματοδότησης νεοφυών επιχειρήσεων, σχεδιάζουμε την λειτουργία πέντε νέων τεχνολογικών πάρκων σε όλη την Ελλάδα, καθώς και το περιβάλλον για να αναπτυχθεί αυτό το οικοσύστημα που ανέφερα πριν». Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς πρόσθεσε ότι «θεσπίζουμε τις υποστηρικτικές δομές», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν πρέπει να χαθεί χρόνος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο επιστημονικό πάρκο, ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συνοδευόταν από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Ανδρέα Κατσανιώτη, ενημερώθηκε αναλυτικά από τους εργαζόμενους και τους ερευνητές, για τις ανάγκες που υπάρχουν, ενώ του ανέφεραν ότι η ανάπτυξη των εταιριών είναι δυνατή, λόγω της συνεργασίας με το πανεπιστήμιο Πατρών και της συστέγασης στο τεχνολογικό πάρκο».