ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαψεύδει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο η ΝΔ

Διαψεύδει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο η ΝΔ

Το διακύβευμα σε αυτές τις κάλπες είναι αυτοδιοικητικό, τονίζουν κύκλοι της ΝΔ, διαψεύδοντας τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών και μάλιστα εντός του Ιουνίου.

Η Συγγρού αναγνωρίζει τη δυσμενή επικοινωνιακή εικόνα από τα εκτιμώμενα αποτελέσματα σε Αθήνα και Περιφέρεια Αττικής, ωστόσο στελέχη της επιμένουν ότι το αποτέλεσμα θα κριθεί από το σύνολο των αποτελεσμάτων στις περιφέρειες της χώρας.

«Σαφώς και δημιουργούνται πολιτικές εντυπώσεις από την Αττική και την Αθήνα, ωστόσο τα πολιτικά συμπεράσματα θα κριθούν από το σύνολο της Επικράτειας» σχολίαζαν στελέχη του κόμματος.

Πηγές της ΝΔ σημείωναν, πριν λίγη ώρα, ότι και στις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ προηγήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής, ωστόσο σε πανεθνικό επίπεδο η Ν.Δ. κέρδισε τις εκλογές με διαφορά τριών μονάδων.

Τα ίδια στελέχη αρνούνται ότι υπήρξε ζήτημα επιλογών, εν προκειμένω των κ.κ. Α. Σπηλιωτόπουλου και Γ. Κουμουτσάκου, αν και αναγνώρισαν ότι σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξαν καθυστερήσεις και αστοχίες. Ειδικά για την Αθήνα υπογράμμισαν την επίδοση του κ. Νικ. Κακλαμάνη, που αν θεωρητικά αθροίζονταν με αυτή του κ. Σπηλιωτόπουλου θα οδηγούσε τον γαλάζιο υποψήφιο στο δεύτερο γύρο.

Από τη Ν.Δ. διατυπώνεται η πεποίθηση ότι οι υποψήφιοί της θα είναι παρόντες στο δεύτερο γύρο στις περισσότερες από τις περιφέρειες της χώρας και επισημαίνουν ότι, αντιθέτως, σε πολλές περιοχές θα βρίσκονται εκτός οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως για παράδειγμα στο σύνολο της Μακεδονίας, της Θράκης και της Ηπείρο.