ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αισιοδοξία ΣΥΡΙΖΑ για τα τελικά αποτελέσματα

Αισιοδοξία ΣΥΡΙΖΑ για τα τελικά αποτελέσματα

Ιδιαίτερα θετική είναι η πρώτη αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, που επικεντρώνει στην πρωτοκαθεδρία της κ. Ρένας Δούρου στην περιφέρεια Αττικής και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στον δήμο Αθηναίων.

Παράλληλα, επικρατεί αισιοδοξία για τις εξελίξεις στο υπόλοιπο της βραδιάς και για το ότι υποψήφιοι που στηρίζονται από την αξιωματική αντιπολίτευση θα περάσουν στον δεύτερο γύρο και σε άλλες περιφέρειες και σε πολλούς δήμους της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα προβεί σε δηλώσεις γύρω στις 23:00, καθώς εκτιμάται τότε θα έχει διαμορφωθεί μια σχετικά καλή εικόνα για τα τελικά αποτελέσματα.

Κατά την πρώτη ανταλλαγή απόψεων, που έγινε στην Πολιτική Γραμματεία και στο εκλογικό επιτελείο, εκτιμήθηκε ότι από αύριο το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνεχίσει «χωρίς ανάσα» την ολοκλήρωση της εκλογικής εκστρατείας. Στόχος είναι να εκλεγούν όσο το δυνατόν περισσότεροι υποψήφιοι που θα περάσουν στον δεύτερο γύρο και να αποκτήσει μεγάλη δυναμική το κόμμα ενόψει των ευρωεκλογών, κάτι που θεωρείται εξαιρετικά πιθανό.