ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι κεντροαριστεροί υποψήφιοι «άντεξαν», τονίζει το ΠΑΣΟΚ

Οι κεντροαριστεροί υποψήφιοι «άντεξαν», τονίζει το ΠΑΣΟΚ

 «Η γενικότερη εικόνα είναι ότι ο "χώρος" είναι εδώ» σημειώνουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ως μια εκτίμηση των πρώτων αποτελεσμάτων, εξηγώντας ότι καταγράφεται η παρουσία κεντροαριστερών υποψηφίων, που προέρχονται από την ευρύτερη δημοκρατική παράταξη, «άντεξαν» και έχουν πάει «πολύ καλά» και ότι θα είναι στον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών σε πολλές περιφέρειες και δήμους.

Εξάλλου, υπογράμμιζαν ότι υπάρχει ένα πρώτο μήνυμα από τους πολίτες ότι δεν έχουν άλλες αντοχές και πως το ΠΑΣΟΚ αξιολογεί και αξιοποιεί θετικά αυτό το μήνυμα.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν σε αυτό το πλαίσιο ότι πολιτική σταθερότητα δεν σημαίνει ούτε στασιμότητα ούτε αδράνεια, αλλά ανταπόκριση στην αγωνία των πολιτών και πως ως προς αυτό σκοπός του ΠΑΣΟΚ είναι να ανταποκριθεί στο μήνυμα αυτό, στην κατεύθυνση της αποκατάστασης αδικιών, της δημιουργίας θέσεων εργασίας και της ανάπτυξης.

Επιπλέον, όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι παρόλο που, όπως έλεγαν, έδωσε μια σκληρή κομματική μάχη, «πιάνει ταβάνι».