ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: ζητεί στήριξη από όσους απείχαν

ΚΚΕ: ζητεί στήριξη από όσους απείχαν

Την επιβεβαίωση της ανόδου των ποσοστών του, σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου του 2012, και στην ευρωκάλπη προσδοκά το ΚΚΕ, το οποίο, με ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής, καλεί τους πολίτες να ενισχύσουν περαιτέρω το κόμμα στις ευρωεκλογές, αλλά και να υπερψηφίσουν τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης που πέρασαν στον β΄ γύρο των δημοτικών εκλογών σε Πάτρα, Πετρούπολη, Χαϊδάρι και Ικαρία. Μάλιστα, ο Περισσός απευθύνεται ειδικά και στους ψηφοφόρους που επέλεξαν την αποχή στην προχθεσινή εκλογική αναμέτρηση και τους καλεί να το ξανασκεφτούν και να συμμετέχουν την προσεχή Κυριακή στις εκλογές, επιλέγοντας να στηρίξουν το ΚΚΕ.

Οσον αφορά τους δήμους και τις περιφέρειες όπου δεν πέρασαν οι συνδυασμοί του ΚΚΕ στον β΄ γύρο, η Κ.Ε. του κόμματος ζητεί από τους πολίτες «να κρίνουν και να σταθούν με κριτήριο την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και των υποψηφίων τους, και εκεί που αυτοί οι συνδυασμοί εμφανίζονται με επίσημη στήριξη από τα κόμματα αυτά, και εκεί που εμφανίζονται ως “ανεξάρτητοι – υπερκομματικοί”» και να δείξουν ότι επιλέγουν «έστω ένα μικρό εκλογικό βήμα απεγκλωβισμού απ’ όλα τα κόμματα που στηρίζουν την εξουσία των μονοπωλίων και τα δεσμά της Ε.Ε.».

Στην ανακοίνωση της Κ.Ε. επαναλαμβάνεται η πάγια θέση του ΚΚΕ ότι ο εκλογικός νόμος για τους δύο γύρους στις αυτοδιοικητικές εκλογές πρέπει να καταργηθεί και επισημαίνεται ότι «η καταδίκη της αντιλαϊκής συγκυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ δεν κρίνεται μόνο με τη μη ψήφιση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, αλλά και με την απόρριψη της λογικής του “μικρότερου κακού” στον β΄ γύρο και στις ευρωεκλογές».

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, με ομιλία του Δ. Κουτσούμπα, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, στις 8 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως.