ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δύο ψήφοι έκριναν τη μάχη στη Φολέγανδρο

Δύο ψήφοι έκριναν τη μάχη στη Φολέγανδρο

Με δύο μόνο ψήφους διαφορά εξελέγη δήμαρχος από τον πρώτο γύρο ο νυν δήμαρχος Φολεγάνδρου Ελευθέριος Βένιος, που έλαβε ποσοστό 50,17% και 297 ψήφους έναντι του αντιπάλου του Χρήστου Βενιανάκη, που συγκέντρωσε ποσοστό 49,83% και 295 ψήφους. Στο νήμα είχε κερδίσει τις εκλογές και στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, το 2010, ο Ελευθέριος Βένιος, αλλά τότε η διαφορά δεν ήταν τόσο μικρή.

Στις Πρέσπες, ο Παναγιώτης Πασχαλίδης έλαβε ποσοστό 50,52% και κέρδισε από την πρώτη Κυριακή την εκλογή του στον δήμο. Η διαφορά του από τον δεύτερο υποψήφιο δήμαρχο, Βασίλειο Τσέπα, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 49,48%, ήταν εξαιρετικά μικρή. Και φαντάζει ακόμη μικρότερη αν μεταφραστεί σε ψήφους. Συγκεκριμένα, η συγκεκριμένη αναμέτρηση κρίθηκε από τη διαφορά μόλις 21 ψήφων. Τον δήμαρχο που νίκησε, τον κ. Πασχαλίδη, ψήφισαν 1.020 συμπολίτες του, έναντι 999 που προτίμησαν τον αντίπαλό του.

Και στον Δήμο Φιλαδέλφειας ο τρίτος υποψήφιος έχασε την είσοδό του στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών λόγω ελάχιστων ψήφων. Συγκεκριμένα, ο δεύτερος υποψήφιος Λύσσανδρος Γεωργαμλής έλαβε ποσοστό 17,97%, ενώ ο τρίτος στην κατάταξη Γεώργιος Αράπογλου έλαβε 17,76% με μόλις 40 ψήφους διαφορά.

Συνδυασμός στον Δήμο Σερρών ακυρώθηκε και δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στις εκλογές, καθώς το όνομα του υποψηφίου είχε τυπωθεί λάθος και συγκεκριμένα πρώτα γραφόταν το μικρό όνομα του επικεφαλής και μετά το επώνυμο.