ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεοπτική μονομαχία για τον Δήμο Αθηναίων

Τηλεοπτική μονομαχία για τον Δήμο Αθηναίων

Το ένα ντιμπέιτ θα γίνει, το άλλο δεν προχωρεί. Οι δύο «μονομάχοι» για τον Δήμο Αθηναίων θα διασταυρώσουν τα επιχειρήματά τους σήμερα, ενώ οι δύο υποψήφιοι για την Περιφέρεια Αττικής ανταλλάσσουν κατηγορίες.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί το ντιμπέιτ για τον Δήμο Αθηναίων μεταξύ Γιώργου Καμίνη και Γαβριήλ Σακελλαρίδη, το οποίο και θα μεταδοθεί από την τηλεόραση του ΑΝΤ1. Τη σχετική πρόσκληση Σακελλαρίδη αποδέχθηκε χθες ο κ. Καμίνης. Η τηλεοπτική αναμέτρηση θα εστιαστεί στις θέσεις των δύο υποψηφίων δημάρχων για τα προβλήματα της Αθήνας και των κατοίκων της. Η σημερινή τηλεμαχία θα είναι η πρώτη, χωρίς να αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλες.

Οι υποψήφιοι για τον Δήμο Αθηναίων θα «αναμετρηθούν» πάνω στις θέσεις τους για την πρωτεύουσα για πρώτη φορά σήμερα, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει επανάληψη της αναμέτρησης.

Στη μάχη της περιφέρειας, πάντως, δεν διαφαίνεται ανάλογη δυνατότητα. Την ανάγκη διακαναλικής μονομαχίας είχε υποστηρίξει και προτείνει η υποψήφια κ. Ρένα Δούρου. Ο νυν περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός δήλωσε πως αποδέχεται την πρόταση υπό την εξής προϋπόθεση: «Η κ. Δούρου να ανακαλέσει το συκοφαντικό και υβριστικό χαρακτηρισμό της περί διαπλεκόμενου ή να μιλήσει με ονοματεπώνυμο και διεύθυνση». Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Σγουρός τονίζει πως η κ. Δούρου «αναλώθηκε σ’ ένα συνθηματολογικό και υβριστικό προεκλογικό αγώνα, όχι για τα προβλήματα των πολιτών της Αθήνας, αλλά υπηρετώντας τον πολιτικό σχεδιασμό του κόμματός της και την αντιπολιτευτική του ρητορεία».

Απαντώντας η κ. Δούρου σημείωσε πως «ο όρος διαπλοκή αναφέρεται σε πολιτικές επιλογές» και στοχοποιεί την πολιτική του περιφερειάρχη για τα απορρίμματα, λέγοντας πως «πλήττει το δημόσιο συμφέρον, αντίκειται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και ευνοεί μεγαλοεργολαβικά συμφέροντα. Ενα από τα δύο ισχύει: ή ο κ. Σγουρός είναι ανίκανος να διαχειρισθεί δημόσιο αξίωμα υπέρ των πολιτών ή υπηρετεί το σύστημα διαπλοκής. Και στις δύο περιπτώσεις δεν κάνει για τη θέση του περιφερειάρχη Αττικής. Αν δηλώσει ο κ. Σγουρός ότι είναι ανίκανος, τότε θα ζητήσουμε συγγνώμη για την κατηγορία περί διαπλοκής».

Από την πλευρά του ο κ. Σγουρός, μιλώντας χθες στο MEGA, σχολίασε την προεκλογική καμπάνια του συνδυασμού της κ. Δούρου. «Είναι εξωφρενική η διαφήμιση που έχει πέσει. Και κατηγορεί εμένα για διαπλοκή. Μιλάνε για τους φτωχούς και από την άλλη πληρώνουν τόσα λεφτά για διαφήμιση».