ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Καμίνης: «Δεν δεσμεύθηκα για τίποτα και απέναντι στον οποιοδήποτε»

Γ. Καμίνης: «Δεν δεσμεύθηκα για τίποτα και απέναντι στον οποιοδήποτε»

Υπεραμύνεται της ανεξάρτητης υποψηφιότητάς του ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης μιλώντας στη Web-TV του ΑΠΕ- ΜΠΕ, μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για υποστήριξη της υποψηφιότητάς του από το κυβερνών κόμμα της ΝΔ. Υπενθυμίζει ότι πριν τη δήλωση Κεδίκογλου, είχε ήδη από τον πρώτο γύρο την υποστήριξη 18 διαφορετικών κομμάτων και πολιτικών σχηματισμών. Και συμπληρώνει: «Μια υποψηφιότητα χαρακτηρίζεται κομματική ή όχι, ανάλογα με τις δεσμεύσεις που έχει ένας υποψήφιος απέναντι σε ένα κόμμα. Εγώ δεν δεσμεύθηκα για τίποτα και απέναντι στον οποιοδήποτε».

Συγχρόνως, απευθύνει κάλεσμα προς τους ψηφοφόρους όλων των πολιτικών χώρων, ακόμη και της Χρυσής Αυγής. Διευκρινίζει ότι καλεί τους συγκεκριμένους ψηφοφόρους να δουν «ποιος έχει παλέψει για τα συμφέροντα της πόλης, ποιοι ανοίγουν μια προοπτική για την Αθήνα». Και προσθέτει ότι καλεί αυτούς τους ψηφοφόρους «να έρθουν αυτοί στις θέσεις τις δικές μας, διότι δεν θα προσχωρήσουμε εμείς στις θέσεις της Χρυσής Αυγής». Και καταλήγει: «Εμείς απευθυνόμαστε σε όλους. Απευθυνόμαστε και στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Ευθαρσώς. Αλλά με μια διαφορά σε σχέση με τους άλλους. Δεν ψαρεύουμε σε θολά νερά. Απευθυνόμαστε, παραμένοντας πιστοί στις θέσεις και στις αρχές μας. Προσπαθούμε να φέρουμε τους ψηφοφόρους σε μας, να πιστέψουν σε μας και όχι εμείς να προσχωρούμε σε θέσεις αντιπάλων προκειμένου να αλιεύσουμε κάποιους ψηφοφόρους».

Σε ό,τι αφορά το έργο του, σημειώνει ότι κατά την πρώτη θητεία κατάφερε να «νοικοκυρέψει τον δήμο» και στην επόμενη θητεία, σκοπεύει να «νοικοκυρέψει την πόλη». Τέλος, ερωτώμενος για τη σχέση που θα έχει με τον ή την περιφερειάρχη που θα εκλεγεί σε περίπτωση που επανεκλεγεί και ο ίδιος, δηλώνει ότι έχει ήδη συνεργασθεί πάρα πολύ καλά με τον κ. Σγουρό και «δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξω τις πεποιθήσεις μου και τις απόψεις μου στο θέμα αυτό.