ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι ανακρίτριες καλούν Αλεξόπουλο, Μπούκουρα

Οι ανακρίτριες καλούν Αλεξόπουλο, Μπούκουρα

Σε απολογία καλούνται δύο ακόμα βουλευτές που έχουν εκλεγεί με τη Χρυσή Αυγή στο πλαίσιο των δικαστικών ερευνών που συνεχίζονται και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Πρόκειται για τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, ο οποίος έχει δηλώσει από καιρό ανεξάρτητος κρατώντας αποστάσεις από τη Χρυσή Αυγή και αντιμετωπίζει κατηγορίες για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Η απολογία του έχει προσδιοριστεί για την προσεχή Πέμπτη, σύμφωνα όμως με πληροφορίες θα ζητήσει και θα λάβει προθεσμία αρκετών ημερών για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

Οι ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου που χειρίζονται τις έρευνες για εγκληματική δράση της Χ.Α. καλούν επίσης σε απολογία για σήμερα Τετάρτη τον βουλευτή της Χ.Α. που είναι ήδη προσωρινά κρατούμενος, Στ. Μπούκουρα. Αναμένεται να μεταχθεί σήμερα το πρωί στο ανακριτικό γραφείο από τις φυλακές Ναυπλίου όπου κρατείται. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για οπλοκατοχή σε βαθμό κακουργήματος και επίσης θα λάβει προθεσμία.

Και για τους δύο έχει αρθεί η ασυλία τους από τη Βουλή όπου παρέστησαν και κράτησαν ο καθένας με τον τρόπο του αποστάσεις από τη δράση της Χ.Α.