ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστάσεις Μπούκουρα από άλλα μέλη της Χ.Α.

Αποστάσεις Μπούκουρα από άλλα μέλη της Χ.Α.

Διακριτές αποστάσεις από την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής επιχειρεί τώρα να κρατήσει ο βουλευτής Στάθης Μπούκουρας, που κλήθηκε χθες σε απολογία από τις ειδικές ανακρίτριες για πρόσθετες κατηγορίες που αφορούν παράνομη οπλοκατοχή.

Ο βουλευτής, που κρατείται στις φυλακές Ναυπλίου, υπόδικος για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, μετήχθη χθες στο ανακριτικό γραφείο, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τελικά στις 2 Ιουνίου.

Μετά τη χορήγηση προθεσμίας από τις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, που χειρίζονται από καιρό τον βαρύ φάκελο της Χ.Α., ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας, με δηλώσεις του επιχείρησε να διαχωρίσει τις ευθύνες του Στάθη Μπούκουρα από εκείνες άλλων βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής.

«Πραγματικά, δήλωσε, μπορεί να υπάρχουν στελέχη της Χ.Α. που έχουν κάνει εγκληματικές πράξεις. Ποιος δεν καταδικάζει αυτόν που σκότωσε τον Φύσσα και όσους συνεργάστηκαν μαζί του; Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τιμωρηθούν και αθώοι άνθρωποι».

Ο Στάθης Μπούκουρας, για τον οποίο, από τις δικαστικές έρευνες, έχουν προκύψει στοιχεία που τον φέρουν να εμπλέκεται σε δράσεις του σκληρού πυρήνα της οργάνωσης, και ενώπιον της Βουλής -όπου και ξέσπασε σε λυγμούς- προσπάθησε να πείσει, λέγοντας ότι ήταν απλός βουλευτής και όχι ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής.

Την ίδια προσπάθεια κατέβαλε μέσω του συνηγόρου του και χθες αρνούμενος την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής που του αποδίδουν οι ανακριτικές αρχές. Ο συνήγορός του χαρακτήρισε, μάλιστα, «πρωτοφανές το κατηγορητήριο», ισχυριζόμενος ότι η καραμπίνα που βρέθηκε στο σπίτι του Μπούκουρα χωρίς άδεια ήταν κυνηγετική που «αντί για τρία παίρνει πέντε φυσίγγια».

Η δικαστική έρευνα για την εγκληματική δράση της Χ.Α. που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, παρά την προεκλογική περίοδο, σήμερα θα συνεχιστεί με την εμφάνιση ενώπιον των ανακριτριών του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, που είχε εκλεγεί με τη Χ.Α. αλλά έχει δηλώσει από καιρό ανεξάρτητος. Αντιμετωπίζει και αυτός κατηγορία για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί μετά τις ευρωεκλογές. Ο Αλεξόπουλος είναι ο μόνος προς το παρόν που έχει μιλήσει ευθέως για εγκληματική δράση της Χ.Α., την οποία ισχυρίζεται ότι αντελήφθη εκ των υστέρων.