ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ.Κεδίκογλου: Πρώτη φορά ναζί-Αριστερά

Σ.Κεδίκογλου: Πρώτη φορά ναζί-Αριστερά

«Tο κάλεσμα των Σκουρλέτη, Καλύβη, Σακελλαρίδη, Δούρου και λοιπών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προς τους νεοναζί έπιασε τόπο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μετά την επιστολή στήριξης του Χρήστου Γούδη, υποψηφίου με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη, προς τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

«Ο Χρήστος Γούδης, υποψήφιος με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη, δηλώνει με επιστολή του τη στήριξή του στον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτη φορά ναζί-Αριστερά», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.

Ανοιγμα ΣΥΡΙΖΑ σε ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής

Να προσελκύσει ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, διατηρώντας ταυτόχρονα σαφείς αποστάσεις από το ακροδεξιό κόμμα, επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, προτάσσοντας το σκεπτικό ότι «προφανώς δεν είναι ναζιστές το 15% των Αθηναίων», όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο υποψήφιος δήμαρχος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σπεύδοντας να ξεκαθαρίσει ότι δεν ψαρεύει σε «θολά νερά» και γι’ αυτό μίλησε ήδη από το βράδυ της Κυριακής για «το ναζιστικό μόρφωμα».

Στο ίδιο μήκος κύματος τοποθετήθηκε και ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος τόνισε σε δηλώσεις του (ΣΚΑΪ) ότι «κάθε ψήφος που φεύγει από τη Χρυσή Αυγή είναι θετικό πράγμα για τη δημοκρατία». Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε τα υψηλά ποσοστά της Χ.Α. «καμπανάκι», προσθέτοντας ότι «είναι φανερό ότι η Χρυσή Αυγή τρέφεται από τις ακραίες αντικοινωνικές πολιτικές, ανθεί στο έδαφος της κοινωνικής κρίσης. Πρέπει να άρουμε τις αιτίες που οδήγησαν στην αύξησή της». Αναφερόμενος, δε, στους πολίτες που ψήφισαν στον πρώτο γύρο τους υποψηφίους της Χρυσής Αυγής, τόνισε ότι «δεν πρέπει να τους χαρίσουμε» και ότι «δεν είναι ένα ενιαίο νεοναζιστικό “πράγμα” αυτό που υποστήριξε τους βασικούς υποψηφίους της Χρυσής Αυγής».

Στην Κουμουνδούρου, που είδαν με μεγάλη ανησυχία την άνοδο των ποσοστών της Χρυσής Αυγής και την τάση να παγιωθεί η παρουσία της στην πολιτική ζωή του τόπου, κάνουν λόγο για ένα σύνθετο θέμα που απαιτεί συνδυαστική και πολύπλευρη αντιμετώπιση. Επιμένουν, ωστόσο, στην ανάλυσή τους ότι το σώμα των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής παραμένει σε μεγάλο βαθμό ένα συγκυριακό αποτέλεσμα της κρίσης και των επιπτώσεών τους και, ως εκ τούτου, πρόκειται για ψηφοφόρους που μπορούν να μετακινηθούν, γεγονός που μόνο θετικά θα επηρεάσει τη λειτουργία της δημοκρατίας.