ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Καταδικάστε τον διπολισμό

ΚΚΕ: Καταδικάστε τον διπολισμό

Οξύνει τη διμέτωπη επίθεσή του –προς τα κόμματα της κυβέρνησης και τον ΣΥΡΙΖΑ– το ΚΚΕ στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές, διεκδικώντας να αποτυπωθεί στις κάλπες την προσεχή Κυριακή η ενίσχυση του κόμματος, να επιβεβαιωθεί, δηλαδή, η τάση που κατεγράφη στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έσπευσε χθες με δήλωσή του να καυτηριάσει την προσπάθεια να ενισχυθεί ένας νέος διπολισμός ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον λαό «να γυρίσει την πλάτη του σε αυτό το προκλητικό παζάρι των άλλων κομμάτων και συνδυασμών, που αντιλαμβάνονται τη λαϊκή ψήφο ως εκλογική πελατεία».

Στον Περισσό αντιλαμβάνονται απολύτως ότι η στρατηγική πόλωσης την οποία καλλιεργούν Συγγρού και Κουμουνδούρου θα έχει επιπτώσεις στα ποσοστά των υπολοίπων κομμάτων και σπεύδουν να λάβουν θέση σε αυτήν την κόντρα. Ετσι, ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε χθες τους πολίτες να κάνουν πιο ισχυρό το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και να υπερψηφίσουν στον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Πάτρα, Πετρούπολη, Χαϊδάρι και Ικαρία. Ζήτησε, δε, στις υπόλοιπες περιπτώσεις «να εκφραστούν με κριτήριο καταδίκης της πολιτικής των κομμάτων της Ε.Ε. και των υποψηφίων τους» και «να μην υποκύψουν σε πιέσεις στη λογική του “μικρότερου κακού”».