ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο «πατριωτικό χαρτί» ποντάρει ο Καμμένος

Στο «πατριωτικό χαρτί» ποντάρει ο Καμμένος

Τη συσπείρωση των αντιμνημονιακών ψηφοφόρων της λεγόμενης «λαϊκής δεξιάς» γύρω από το κόμμα του στις ευρωεκλογές επιδιώκει ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Π. Καμμένος στις ευρωεκλογές. Στο πλαίσιο αυτό, ποντάρει στο «πατριωτικό χαρτί» με επιθέσεις κατά των «ξένων κατακτητών» και της κυβέρνησης που «παραδίδει τη χώρα στους τραπεζίτες», αλλά και επιχειρεί να καταστήσει σαφή τη διαφοροποίησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνοντας σε κάθε ευκαιρία, ότι σε περίπτωση πολιτικών εξελίξεων οι ΑΝΕΛ θα συμμετάσχουν σε κυβερνητικό σχήμα μόνον αν διασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρχει υποχώρηση στα εθνικά θέματα, αν αντιμετωπιστεί η λαθρομετανάστευση και αν δεν υπάρξει διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι στο πλαίσιο αυτό πριν από λίγες ημέρες στην Πτολεμαΐδα, όχι μόνον κατέστησε σαφές ότι δεν αποδέχεται λύση με το συνθετικό Μακεδονία για το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ, αλλά επικαλέστηκε και τον αγώνα του Μακαριστού Χριστόδουλου, προκαλώντας πλήθος χειροκροτημάτων.

Στο οικονομικό πεδίο, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υπερασπίζεται εμφατικά την άποψη ότι θα πρέπει να σταματήσουν να εξυπηρετούνται οι τόκοι και τα χρεολύσια του χρέους, ώστε να υπάρξουν χρήματα για την ανάπτυξη. Αυτό το επανέλαβε και στη χθεσινή του επίσκεψη στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, όπου είπε ότι «η χώρα θα πρέπει να μπει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να σταματήσει να πληρώνει τοκοχρεολύσια». Οπως είπε ο κ. Καμμένος, αυτή είναι η μόνη λύση για να υπάρξει ανάπτυξη.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κάλεσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τους άλλους αρχηγούς των κομμάτων, «αντί να δημιουργούν τεχνητό κλίμα πόλωσης, να σκεφτούν ότι υπάρχουν 2.100.000 άνεργοι, 2.100.000 οικογένειες ανέργων και 3.000.000 ανασφάλιστοι». Πρότεινε, δε, «τα χρήματα τα οποία δίνονται σε τραπεζίτες και σε ημέτερους να δοθούν για την ανάπτυξη της χώρας, για να βρουν δουλειά οι Ελληνες άνεργοι και να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να προσλάβουν ξανά νέους εργαζόμενους».