ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευ. Βενιζέλος: «’Οχι» σε πολιτικό φλερτ με ακροδεξιό κόμμα

Ευ. Βενιζέλος: «’Οχι» σε πολιτικό φλερτ με ακροδεξιό κόμμα

Με μεγαλύτερη αισιοδοξία και από καλύτερη αφετηρία απ΄ ότι την προηγούμενη Κυριακή, προσέρχεται το ΠΑΣΟΚ στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και στις ευρωεκλογές, δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΒΗΜΑ".

Οι πολίτες με την ψήφο τους την Κυριακή θα ωθήσουν σε συνεργασία τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, εκτίμησε ο κ. Βενιζέλος, επαναλαμβάνοντας ότι από τη δική του πλευρά δεν έκλεισε ποτέ την πόρτα της συνεργασίας.

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε και στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega», όπου έθεσε το ερώτημα αν ο λαός θα αφήσει να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι υπάρχει πολιτική κρίση και θα επιτρέψει στον κ. Τσίπρα να ισχυριστεί ότι η κυβέρνηση δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση.

Εκτίμησε μάλιστα ότι τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής «θα επηρεάσουν τις συμπεριφορές των κομμάτων» στην πορεία της χώρας και τον επόμενο σταθμό που είναι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2015.

Κατηγόρησε, επίσης, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι τώρα που τα πράγματα πάνε καλύτερα, θέλει να γυρίσει τη χώρα στο μηδέν, να τα αμφισβητήσει όλα για να κάνει το μικροκομματικό του παιχνίδι.

Ο Παπανδρέου στηρίζει Ελιά

Αναφέρθηκε επίσης και στον Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας ότι τον ενημέρωσε μέσω email ότι θα βρει τρόπο να στηρίξει με σαφήνεια την «Ελιά». Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, το email από τον πρώην πρωθυπουργό ήταν «ευγενικό και φιλικό».

«…Το γεγονός ότι μου έστειλε αυτό το μήνυμα σημαίνει πολλά» είπε.

Πρόσθεσε δε ότι στην κεντρική συγκέντρωση της Ελιάς δόθηκε μήνυμα συστράτευσης από όλες τις «φυλές» της παράταξης.

Αναφερόμενος στο Ποτάμι υπογράμμισε ότι προς το παρόν δεν έχει παρουσιάσει συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Για Χρυσή Αυγή

Σχετικά με το θέμα της Χρυσής Αυγής, και τη διεκδίκηση των ψηφοφόρων της, ο κ. Βενιζέλος και στις δύο συνεντεύξεις του, τόνισε ότι «η μετάνοια επιτρέπεται», αλλά «απαγορεύεται το πολιτικό φλερτ» με ένα ακροδεξιό κόμμα. Διευκρίνισε ότι δεν θεωρεί ότι υπάρχει φλερτ μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής, ωστόσο δεν παρέλειψε να μιλήσει για «άθροιση» ψήφων του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της ΧΑ.

Τα έσω του ΠΑΣΟΚ

Σχετικά με τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ και τις ενδεχόμενες εξελίξεις, ύστερα από ένα αποτέλεσμα που δεν θα είναι καλό, ο κ. Βενιζέλος συνέστησε υπομονή μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων, υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα θα το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως το είχε και το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής. Τόνισε, επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το μαλακό υπογάστριο της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι αν δεν υπάρχει ισχυρός προοδευτικός πόλος στην κυβέρνηση, δεν υπάρχει σταθερότητα.

Ανέφερε, επίσης, ότι το αποτέλεσμα της Κυριακής θα ασκήσει πίεση προς όλους, για συστράτευση και συσπείρωση της Κεντροαριστεράς.