ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντ.Σαμαράς: Δεν θα τους αφήσουμε να μας γυρίσουν στο χάος

nad
sam1
sam2
sam4
ssa

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε κατά την ομιλία του στο Σύνταγμα, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, υποστηρίζοντας πως «θέλουν να μας γυρίσουν στο χάος» και διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα υπάρξουν καινούργια μέτρα και καινούργια μνημόνια.

“Θέλω να απευθυνθώ σε κάθε Έλληνα πατριώτη και κάθε Έλληνα νοικοκύρη: νοικοκυρέψαμε τον τόπο και δεν μας το συγχωρούν. Εμείς προχωράμε και ζητάμε την ψήφο του ελληνικού λαού για τη νέα Ελλάδα. Μην αφήσετε αυτούς που παίζουν με την φωτιά να βάλλουν μπουρλότο. Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ η απειλή, είναι η αστάθεια που θέλουν να προκαλέσουν. Επί δύο χρόνια στήσαμε την Ελλάδα στα πόδια της και της ανοίξαμε τον δρόμο να αναπτυχθεί. Μόνο ένα ατύχημα μπορεί να την βγάλει από τον δρόμο της. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ατύχημα που δεν πρέπει να της συμβεί.

Επιτέθηκε και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: “Ο κ. Τσίπρας ζήτησε την ψήφο του λαού για να ρίξει την κυβέρνηση. Σε αυτή την ακραία και επικίνδυνη συμπεριφορά ο ελληνικός λαός είναι ο μόνος που μπορεί να απαντήσει. Θέλετε αστάθεια; θα πάει η χώρα μπροστά; θα βγούμε από την κρίση; θα μείνουμε σε πορεία σταθερή ή θα πάμε πίσω στην κρίση; θα κάνουμε το τελευταίο βήμα λίγο πριν την κορυφή ή θα κυλίσουμε πίσω. Σας χρειάζομαι μαζί μου. Μην επαναπαυθείτε στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ήλθε η ώρα να στείλετε το δικό σας μήνυμα: δεν γυρίζουμε πίσω δεν μπορεί η Ελλάδα να γυρίσει πίσω. Δεν υπάρχει χώρος για χαλαρή διάθεση. Σας θέλω δίπλα μου, σας θέλω μαζί μου. Σας θέλω να δώσουμε ένα μάθημα σε εκείνους που φανατίζουν σ΄ αυτούς που λαϊκίζουν, σε αυτούς θέλουν να γεμίσουν την χώρα λαθρομετανάστες”.

Ακολούθως αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της εκλογής την Κυριακή: “Είμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή της πιο μεγάλης μάχης, η Ελλάδα θα πάει μπροστά, θα κερδίσουμε αυτό τον αγώνα” ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:

“Βγαίνουμε από τα μνημόνια και την κρίση. Δεν θα πω ούτε γι αυτό, ούτε για τα πλεονάσματα, ούτε για την ανεργία που πέφτει ούτε που η Ελλάδα δανείζεται από τις αγορές. Αυτά τα ξέρετε. Όπως ξέρετε ότι κάποιοι δεν θέλουν να βγει από την κρίση, θέλουν να μας γυρίσουν στο χάος. Δεν θα τους αφήσουμε να μας γυρίσουν στο χάος. Θέλουν λένε να ρίξουν την κυβέρνηση. Η ΝΔ τους απαντά: γιατί να ρίξουν την κυβέρνηση τώρα που βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο; τώρα που στο τέλος του καλοκαιριού θα ρυθμίσουμε το χρέος, τώρα που έρχονται μεγάλες καινούργιες επενδύσεις; γιατί θέλουν να παγώσουν τα πάντα και να φέρουν αστάθεια; Να σας πω, γιατί θέλουν να γυρίσουν την χώρα πίσω στην κρίση. Όλες οι απίστευτες ασυναρτησίες που λένε αρκούν για να δημιουργήσουν ξανά κίνδυνο να βγούμε από το ευρώ. Ο καθένας από εσάς με την ψήφο του πρέπει να αποτρέψει τον κίνδυνο επιστροφής στην αβεβαιότητα”.

Συνέχισε λέγοντας ότι η χαλαρή στάση των πολιτών που βλέπουν να βγαίνουμε από την κρίση είναι ο κίνδυνος και τόνισε: “Ας μην παίξει κανένας το παιχνίδι εκείνων που θέλουν τον φόβο την αστάθεια και τον πανικό. Εκείνοι λένε πρόωρες εκλογές, εγώ τους απαντώ με νέο Σύνταγμα, με συνταγματική αναθεώρηση. Ζητάμε να ξεκινήσει τώρα από την Βουλή. Εκείνοι ζητούν πρόωρες εκλογές για να την ματαιώσουν για να μείνουμε κωλυμμένοι στο χθες. Εμείς προτείναμε εθνικό πρόγραμμα ανάπτυξης. Παρουσιάσαμε πως θα μειωθεί η ανεργία, ποιοί τομείς θα αναπτυχθούν, πώς η Ελλάδα θα παράγει θα ξεπεράσουμε την κρίση, πώς αυτά θα χρηματοδοτηθούν. Το κάναμε με σχέδιο και πρόγραμμα. Εκείνοι τί προωθούν; την αστάθεια. Τί μας λένε ότι θα σκίσουν τα μνημόνια. Εγώ τα σκίζω δύο χρόνια τώρα, μήνα μήνα μέρα με τη μέρα. Μας λένε με θράσος: το κόμμα μας δεν κυβέρνησε ποτέ και δεν ευθύνεται για την κρίση. Το κόμμα τους δεν κυβέρνησε αλλά παντού χωμένο ήταν στα προνόμια, στο κράτος, στις συντεχνίες και γι αυτό αντιδρούν λυσσαλέα σε κάθε μεταρρύθμιση”.

Απάντησε και στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης: “Μας λένε ότι κάναμε την Ελλάδα πειραματόζωο. Τους απαντώ: εκείνοι ήθελαν την χώρα να γίνει Βενεζουέλα και Αργεντινή. Εμείς αυτά τα πειράματα τα αποφύγαμε. Ακολούθησε τον ευρωπαϊκό δρόμο που ακολούθησε η Πορτογαλία και η Ιρλανδία που βγαίνουν από τα μνημόνια. Και η Ελλάδα τώρα βγαίνει από τα μνημόνια και κάποιοι δεν θέλουν”.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην προσπάθεια αποκατάστασης των αδικιών: “Γνωρίζω πολύ καλά ότι ο κόσμος υπέφερε και υποφέρει. Ότι αυτά τα δύο χρόνια έγιναν και αδικίες. Όμως βιάζομαι να βγούμε από την κρίση για να αποκαταστήσουμε τις αδικίες. Δώσαμε κοινωνικό πλεόνασμα, μειώσαμε το ασφαλιστικό κόστος, για τους αγρότες θα δώσουμε και κάρτα πετρελαίου. Μέρα με τη μέρα αποκαθιστούμε και μία αδικία. Δεν ξεχνάω να δώσω αυτά που χρωστάω στον ελληνικό λαό”.

Αναφέρθηκε και στο φορολογικό λέγοντας “Θέλουμε να μειώσουμε σταδιακά τους φόρους, έχουμε οδικό χάρτη για το πως και πότε. Στο μόνο που επιμένω είναι να αποκτήσει ανθρώπινο πρόσωπο ο φορολογικός μηχανισμός του κράτους. Ξέρω τι πρέπει να γίνει και θα γίνει με τον σωστό τρόπο. Φθάσαμε ένα βήμα από την κορυφή. Τόσες θυσίες για να τα χάσουμε όλα; τότε γιατί τα κάναμε όλα; Σε λίγες μέρες θα έλθει ο Κινέζος πρωθυπουργός στην χώρα με σχέδια για επενδύσεις. Θέλετε να βρει μία σταθερή κυβέρνηση ή αστάθεια;”.

Συνεχίζοντας την επίθεση αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή: «Εκλιπαρούν για τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, τέτοιος ξεπεσμός και τέτοια κατάντια. Η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα εξαφανίσει όσους ποντάρουν στην καταστροφή του τόπου».

Αναφέρθηκε όμως και στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Φίτς λέγοντας ότι όταν η πατρίδα ανεβαίνει εκείνοι θέλουν να την ρίξουν κάτω, δεν τους ενδιαφέρει η Ελλάδα αλλά το κόμμα τους και η συνιστώσα του.

 χρόνια».