ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλειψη ψηφοδελτίων του Ποταμιού, αναφέρει η εκλογική επιτροπή του κόμματος

Ελλειψη ψηφοδελτίων του Ποταμιού, αναφέρει η εκλογική επιτροπή του κόμματος

Για καταγγελίες πολιτών περί έλλειψης ψηφοδελτίων του Ποταμιού, που πληθαίνουν ανησυχητικά από το πρωί κάνει λόγο η εκλογική επιτροπή του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη. «Μέχρι τις 4 το απόγευμα» δηλώνουν «είχαμε 62 συγκεκριμένες καταγγελίες για εκλογικά τμήματα που δεν έδιναν ψηφοδέλτια του Ποταμιού. Κρούσματα είχαμε κυρίως στις περιοχές Αργυρούπολη, Κηφισιά, Κορυδαλλό, Σέρρες, Παλλήνη, Εύοσμο και Πανόραμα Θεσσαλονίκης, Καλλιθέα, Ταύρο, Χαλκίδα, Αγρίνιο, Βουλιαγμένη, Πάτρα, Ξάνθη».

Και προσθέτουν: «Επειδή πρόθεσή μας είναι να διευκολύνουμε την εκλογική διαδικασία και όχι να την δυναμιτίσουμε, δεν δημοσιοποιούμε τους αριθμούς των συγκεκριμένων τμημάτων, αλλά θα ενημερώσουμε μετά την λήξη της ψηφοφορίας τόσο το υπουργείο Εσωτερικών όσο και τους δικαστικούς εφόρους».

Μέχρι τότε, όμως, το Ποτάμι καλεί «τους δικαστικούς αντιπροσώπους να εποπτεύουν οι ίδιοι το μοίρασμα των ψηφοδελτίων και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να ψηφίζουν οι πολίτες το κόμμα της επιλογής τους χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να ζητούν ονομαστικά κάποιο ψηφοδέλτιο, γεγονός που καταργεί την μυστικότητα της ψηφοφορίας».

Τέλος από το Ποτάμι δηλώνουν ότι δεν θα μείνουν παρατηρητές σε μια προσπάθεια αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος και πριν κλείσουν οι κάλπες οι επόπτες του κόμματος θα μπουν στα εκλογικά τμήματα για να παραστούν στην καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.