ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών

Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών

Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν σήμερα οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων καθώς και οι πρώην πρωθυπουργοί, Γιώργος Παπανδρέου και Κώστας Καραμανλής.

Ο κ. Παπανδρέου που άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Νέα Ερυθραία έστειλε από την κάλπη μήνυμα πως από αύριο «το διακύβευμα για τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας» είναι να αντιμετωπίσουν τις συντηρητικές πολιτικές που κυριαρχούν στην Ευρώπη, και κυνηγήσουν το «όραμα» της δημιουργίας, της «απεξάρτησης» από «πάσης φύσεως κατεστημένο».

Εξάλλου, αναφέρθηκε στην ιστορική συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποιώντας επί το πλείστον παρελθοντικό χρόνο. Σημείωσε πως η Χαριλάου Τρικούπη «προσέφερε τα τελευταία 40 χρόνια πολλά στον τόπο, για τη δημοκρατία, την αλλαγή και την πρόοδο».

«Σηκώσαμε ένα βάρος που δεν μας αναλογούσε. Κάναμε την μεγαλύτερη δημοσιονομική πολιτική στα χρονικά, αψηφώντας το πολιτικό κόστος, σκεπτόμενοι το εθνικό συμφέρον και βέβαια την απειλή μιας χρεοκοπίας. Και αυτά τα κάναμε μέσα σε μια Ευρώπη συντηρητική που υπέκυπτε στις φοβίες και τις πιέσεις των αγορών, αντί να ορθώσει συλλογικά το ανάστημα για μια άλλη πολιτική, μια πολιτική αλληλεγγύης που θα σεβόταν τον πόνο προσαρμογής όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και πολλών άλλων λαών. Το ΠΑΣΟΚ προσέφερε πολλά στον τόπο, τη δημοκρατία, την αλλαγή την πρόοδο», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο Κώστας Καραμανλής άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Θεσσαλονίκη στο 391ο εκλογικό τμήμα που βρίσκεται στο 94ο δημοτικό σχολείο, στην οδό Κρήτης 88, και αποχώρησε χωρίς να κάνει δήλωση στους δημοσιογράφους. Τον κ. Καραμανλή υποδέχθηκαν στελέχη και μέλη της Ν.Δ. Ανάμεσα τους ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Μηνάς Σαμαντζίδης, ο πρώην πρόεδρος Βάκης Φραντζής, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Αριστοτέλης Θωμόπουλος, οι πρώην περιφερειάρχες Δημήτρης Πανοζάχος, Ανδρέας Λεούδης κ.α. Ηταν εκεί και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης που έχει αποχωρήσει από τη Ν.Δ., έχει ιδρύσει δικό του κόμμα και κατεβαίνει υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Φ. Κουβέλης: «Οι Έλληνες πολίτες κρατούν την πορεία της χώρας στα χέρια τους»

«Οι Έλληνες πολίτες κρατούν με την ψήφο τους την πορεία της χώρας στα χέρια τους. Με υπευθυνότητα, με λογισμό, αλλά και με όνειρο και ελπίδα αποφασίζουν για το πως θα πορευθεί η χώρα» δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «οι Έλληνες πολίτες αυτή την υπευθυνότητα απέναντι στην πολιτική κατάσταση που υπάρχει θα την καταδείξουν και θα την εκφράσουν με την ψήφο τους». «Είναι στα χέρια του ελληνικού λαού το πως θα πορευθεί αυτός ο τόπος. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η υπευθυνότητα, αυτός ο λογισμός και αυτή η ελπίδα είναι τα στοιχεία εκείνα που θα καθοδηγήσουν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, στους οποίους προσβλέπω με απόλυτη εμπιστοσύνη», τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Στ. Θεοδωράκης: «Θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα»
«Θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα», δήλωσε αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Χαϊδάρι ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
Παράλληλα, κάλεσε όσους παρακολουθούν από τα σπίτια τους να «δυναμώσουν τη μουσική μήπως και σηκωθούν οι νέοι και πάνε να ψηφίσουν, ώστε να μην αφήνουν τους άλλους να αποφασίζουν για αυτούς».

Π. Καμμένος: «Σημαντική η ψήφος για την κατεύθυνση του τόπου»

«Το μήνυμα αυτό δεν έχει μόνο το ρόλο της κατακραυγής ή της άρνησης. Έχει το ρόλο της κατεύθυνσης που πρέπει να πάρει ο τόπος», δήλωσε ο Πάνος Καμένος, πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 3798ο εκλογικό τμήμα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας.

«Επειδή πολλοί βάζουν διλήμματα σήμερα, για να ψηφιστούν δύο κόμματα, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες τους λέμε ότι η ψήφος τους έχει μεγάλη σημασία για το αύριο της πατρίδας μας, για το αύριο των παιδιών μας, για την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει ο τόπος», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Δ. Κουτσούμπας: «Με ψήφο και αγώνα ανοίγει ένας καλύτερος δρόμος»

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε σήμερα και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην Νέα Ιωνία. Ο κ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αν ο λαός μας στοχεύσει σωστά σήμερα, θα μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο. Άλλωστε και αύριο το πρωί τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ θα είναι εδώ, είμαστε σε μόνιμη επιτήρηση και εποπτεία από 1/12014 και βεβαίως είμαστε μέσα στα δεσμά της ΕΕ. Μόνο έτσι -και με την ψήφο και με τον αγώνα- θα μπορέσει να ανοίξει ένας καλύτερος δρόμος, με αναγέννηση του εργατικού-λαϊκού κινήματος, με λαϊκή συμμαχία, για να μπορέσει να νοιώσει και να γίνει πραγματικά ισχυρός ο λαός μας».