ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευ.Βενιζέλος: Η αλλαγή πολιτικής και όχι τα πρόσωπα το ζητούμενο για την Ε.Ε.

Ευ.Βενιζέλος: Η αλλαγή πολιτικής και όχι τα πρόσωπα το ζητούμενο για την Ε.Ε.

Το πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι η αναζήτηση ρόλων για συγκεκριμένα πρόσωπα αλλά η αλλαγή των ευρωπαϊκών πολιτικών, όπως ζητούν οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό υπογράμμισε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έλαβε σήμερα μέρος στη σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, που προηγήθηκε της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρ. Ολάντ, ο καγκελάριος της Αυστρίας, οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας, του Βελγίου, της Ρουμανίας, της Μάλτας, οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου, της Γερμανίας, της Ιρλανδίας κ.ά.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της εκλογής του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Βενιζέλος τοποθετήθηκε υπέρ της ανάγκης να γίνει σεβαστή η κανονική «κοινοβουλευτική» διαδικασία, δηλαδή να δοθεί καταρχάς η δυνατότητα στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ως επικεφαλής του μεγαλύτερου σε δύναμη κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, να διαμορφώσει πλειοψηφία και αυτό να ληφθεί υπόψη από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σε περίπτωση δε αποτυχίας, πρόσθεσε, να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία με τον Μάρτιν Σουλτς.

Τέλος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, στη συνάντηση των σοσιαλιστών ηγετών, η γενική εντύπωση ήταν πως το ΠΑΣΟΚ έχει σταθεί δυνατό, ότι έχει αυξηθεί το ειδικό του βάρος και η επιρροή του, ενώ όλοι αποδίδουν πολύ μεγάλη σημασία στη διατήρηση της κυβερνητικής σταθερότητας στην Ελλάδα.