ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα Αλ.Τσίπρα στους βιομηχάνους για νέα κοινωνική συμφωνία

Κάλεσμα Αλ.Τσίπρα στους βιομηχάνους για νέα κοινωνική συμφωνία

Kάλεσμα στους βιομηχάνους να μην συναινέσουν στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και στην μείωση του κατώτατου μισθού, αλλά και να αναλάβουν την ευθύνη τους για νέα κοινωνική συμφωνία, απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και στον Αντώνη Σαμαρά, τόνίζοντας πως είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει την ηθική , πολιτική και συνταγματική νομιμοποίηση να νομοθετεί ,δεν μπορεί μια κυβέρνηση να μπαίνει σε μια δήθεν διαπραγμάτευση για το χρέος».

«Την Κυριακή ο ελληνικός λαός δεν έδωσε εντολή όπως είχε ζητήσει ο Σαμαράς για να συνεχίσει με ανασχηματισμένη κυβέρνηση αλλά αυτό που του είπε είναι να σταματήσει την καταστροφή της χώρας», πρόσθεσε, ενώ συμπλήρωσε ότι ο πρωθυπουργός κερδίζει χρόνο για να μην καταρρεύσει η κυβέρνηση.

Τέλος αυτό που ανέφερε, παρουσιάζοντας το οικονομικό μοντέλο του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της οικονομίας , είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας σε μια χώρα διαλυμένη και με τον κίνδυνο του διχασμού ορατό.