ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε πλήρη αναδιοργάνωση του κόμματος προχωρούν οι ΑΝΕΛ

Σε πλήρη αναδιοργάνωση του κόμματος προχωρούν οι ΑΝΕΛ

Σε διευρυμένο Εθνικό Συμβούλιο στις 14 και 15 Ιουνίου προχωρούν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, με στόχο την πλήρη αναδιοργάνωση του κόμματος. Αυτό δήλωσε χθες ο πρόεδρος του κόμματος Π. Καμμένος μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, ενώ πρόσθεσε ότι σε αυτό το όργανο θα συζητηθούν οι παράμετροι του επερχόμενου μεγάλου πολιτικού συνεδρίου, το οποίο στελέχη των ΑΝΕΛ τοποθετούσαν για τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με πηγές του κόμματος, στη συνεδρίαση δεν συζητήθηκαν θέματα που προκαλούν εντάσεις και ενστάσεις στο εσωτερικό του κόμματος, όπως π.χ. το ζήτημα της αναβάθμισης της κ. Ραχήλ Μακρή. Οπως έλεγαν στελέχη των ΑΝΕΛ, τέτοια θέματα ενδεχομένως να τεθούν επί τάπητος σήμερα στη συνεδρίαση της Κ.Ο. και πιθανόν να προκαλέσουν τριβές. Η συζήτηση εστιάστηκε κυρίως στην αποτίμηση του αποτελέσματος και σε οργανωτικά ζητήματα, τα οποία προκύπτουν πιεστικά και από τα εκλογικά αποτελέσματα, με σημαντικότερο παράδειγμα τον γραμματέα των ΑΝΕΛ Σπ. Γαληνό, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του, λόγω της εκλογής του στο αξίωμα του δημάρχου στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν δράσεις που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν έτσι ώστε οι ΑΝΕΛ να ανακτήσουν ένα μέρος από τις απώλειές τους, ενώ όπως δήλωσε ο κ. Καμμένος μετά το πέρας της συνεδρίασης, την ερχόμενη εβδομάδα η Εκτελεστική Επιτροπή θα συνεδριάσει από κοινού με «ειδικούς τεχνικούς» για την πολιτική ανάλυση των «διαρροών» του κόμματος προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χ.Α. Στόχος, όπως τονίζεται, «είναι να γίνει μια ολοκληρωμένη ανάλυση, που θα βοηθήσει το κόμμα να αναπροσαρμόσει την τακτική του, παραμένοντας ωστόσο δίπλα στον πολίτη». Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και οι οργανωτικές αδυναμίες του κομματικού μηχανισμού, οι οποίες έγιναν εμφανείς λόγω των τριπλών εκλογών.