ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βέμπερ: Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να συνδέει την προσφυγική κρίση με τις μεταρρυθμίσεις

Βέμπερ: Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να συνδέει την προσφυγική  κρίση με τις μεταρρυθμίσεις

Την ανάγκη να βοηθηθεί με κάθε μέσο η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση υπογραμμίζει σε σημερινή δήλωσή του ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ταυτόχρονα ο Γερμανός πολιτικός υπογραμμίζει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός «δεν θα πρέπει να συνδέει την προσφυγική  κρίση με τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα του.»

To πλήρες κείμενο της δήλωσης έχει ως εξής:

"Η κατάσταση στην Ελλάδα αναφορικά με το προσφυγικό  θα μπορούσε να επιδεινωθεί τις προσεχείς ημέρες. Πρέπει να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική καταστροφή και η περαιτέρω αποσταθεροποίηση ενός κράτους μέλους της ΕΕ. Ως εκ τούτου, στηρίζουμε τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παροχή οικονομικής και πρακτικής βοήθειας προς την Ελλάδα και σε άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Πρόκειται για κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πρέπει, με κάθε μέσο, να βοηθήσουμε την Ελλάδα στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Από την άλλη πλευρά, ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας δεν θα πρέπει να συνδέει την προσφυγική  κρίση με τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα του. Η στρατηγική του, να "αποφεύγει" τις μεταρρυθμίσεις, απέτυχε πέρυσι και θα αποτύχει και πάλι. Μόνον όταν η Ελλάδα εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, θα είναι σε θέση να επιστρέψει στο δρόμο της οικονομικής ανάκαμψης προς όφελος όλων των Ελλήνων. Και επιπλέον, η χώρα θα ανακτήσει την δύναμη να ξεπεράσει τις σημερινές δυσκολίες".