ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασουλίδης: Απομένει αρκετή δουλειά για την επίλυση του Κυπριακού

Κασουλίδης: Απομένει αρκετή δουλειά για την επίλυση του Κυπριακού

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι θα υπάρξει λύση του Κυπριακού, αφού σημαντικά ζητήματα για την ελληνοκυπριακή πλευρά, όπως το εδαφικό και η ασφάλεια, ακόμη δεν έχουν συζητηθεί στις διαπραγματεύσεις, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

Σε συνέντευξη το βράδυ της Τρίτης στην εκπομπή του ΡΙΚ "Εδώ και Τώρα", ο Ιωάννης Κασουλίδης επισήμανε ότι πέραν των βασικών πτυχών του Κυπριακού, απομένει να γίνει αρκετή δουλειά στις διαπραγματεύσεις, σε ζητήματα που αφορούν το σύνταγμα, τους νόμους, την συζήτηση για τη μεταβατική περίοδο και το κόστος της λύσης.

Ο διάλογος είπε, υπεισήλθε σε θέματα τα οποία δεν είχαν συζητηθεί προηγουμένως, προσθέτοντας ότι οι διαπραγματεύσεις βαίνουν με πιο χαμηλούς ρυθμούς.

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες που φέρουν την Τουρκοκυπριακή πλευρά να προβαίνει σε έργα ανάπτυξης στην κατεχόμενη Μόρφου, ο κύριος Κασουλίδης σημείωσε ότι χωρίς την επιστροφή της κατεχόμενης κωμόπολης δεν μπορεί να επιλυθεί το Κυπριακό.

Αναφερόμενος στο θέμα της επιστροφής της Αμμοχώστου, είπε ότι θα μπορούσε να αποτελέσει Μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, εάν η Τουρκοκυπριακή πλευρά συνεργαζόταν.

Ο κύριος Κασουλίδης τόνισε εάν κάτι πάει στραβά στις συνομιλίες, δεν θα υπάρχει δικαιολογία για κανέναν να ισχυριστεί ότι ευθύνεται η ελληνοκυπριακή πλευρά.