ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Επιτροπή Θεσμών, ζητήματα της Δικαιοσύνης

Στην Επιτροπή Θεσμών, ζητήματα της Δικαιοσύνης

Με το επιχείρημα ότι καταγράφονται γεγονότα τα οποία «προκαλούν βαθύτατη ανησυχία για το επίπεδο προστασίας της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης», ο κ. Ευ. Βενιζέλος υπέβαλε χθες αίτημα να προσκληθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου, προκειμένου να συζητηθεί το μείζον αυτό θέμα, τόσο ο υπουργός όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος και Δ. Παπαγγελόπουλος. «Το ζήτημα βρίσκεται στην καρδιά του κράτους δικαίου και των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος στο γραπτό αίτημα προς την πρόεδρο της Επιτροπής, Αναστασία Χριστοδουλοπούλου. Αναπτύσσοντας προφορικά το αίτημά του, αναφέρθηκε πέραν υποθέσεων σχετικών με θέματα Δικαιοσύνης και σε άλλα ζητήματα μιλώντας χαρακτηριστικά «για τις ιστορίες με τις απειλές στο Διαδίκτυο, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ή και τις μυστικές επαφές του πρωθυπουργού με εκδότες». Σε ό,τι αφορά τη σχετική με τη Δικαιοσύνη παράμετρο, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί σχετικός φάκελος από τον κ. Βενιζέλο, βάσει του οποίου η Επιτροπή Θεσμών θα συζητήσει επί του αιτήματος σε επόμενη συνεδρίασή της.

Αυτό το οποίο, ωστόσο, προκάλεσε αίσθηση χθες ήταν το γεγονός ότι μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας ανέφερε ευθέως ότι έχει στην κατοχή του προϊόντα τηλεφωνικών υποκλοπών, και ουδείς αντέδρασε – αν και το περιστατικό κατεγράφη κιόλας στη συγκεκριμένη, ειδικού θεσμικού χαρακτήρα, κοινοβουλευτική επιτροπή. Πρόκειται για τον βουλευτή της Χ.Α. Χρ. Παππά, ο οποίος προκαλώντας επεισόδιο σε βάρος του πρώην υπουργού Χαρ. Αθανασίου και εν μέσω ύβρεων προς το πρόσωπο του βουλευτή της Ν.Δ., είπε: «Εχουμε ανθρώπους παντού κι έχουμε και συνακροάσεις. Τα ξέρουμε όλα» είπε το στέλεχος του κόμματος που ηγείται ο Ν. Μιχαλολιάκος, θέλοντας να δημιουργήσει την αίσθηση ότι γνωρίζουν δήθεν ενοχοποιητικά για τον κ. Αθανασίου θέματα.

Παρέμβαση Χριστοδουλοπούλου

«Θέλετε να μετατραπούμε σε αρένα;» παρενέβη η κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία διαπιστώνοντας πως ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής δεν σταματούσε, αναγκάστηκε να διακόψει για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση, αντικείμενο της οποίας ήταν η ενημέρωση των μελών της από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Παντελή, πρόεδρο της «Αρχής Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και ελέγχου δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης», για θέματα της αρμοδιότητάς του.