ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους από 13 ευρωβουλευτές

Στήριξη της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους από 13 ευρωβουλευτές

Κείμενο στήριξης της συνέχισης του Εργου της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους υπογράφουν 13 Ευρωβουλευτές της Αριστεράς και των Πρασίνων, κάνοντας λόγο για «πολύτιμη συμβολή» και επιβεβαίωση του ότι «ο λογιστικός έλεγχος του δημοσίου χρέους υπηρετεί ένα θεμελιώδες κυριαρχικό δικαίωμα των λαών, που θα έπρεπε να τηρείται και να γίνεται σεβαστό από όλες τις Κυβερνήσεις και Αρχές-Θεσμούς».

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, συμμετείχε σε διήμερες εκδηλώσεις και εργασίες στο Βέλγιο με επίκεντρο την Επιτροπή.

Την Τρίτη 1 Μαρτίου το μεσημέρι, αμέσως μετά την εκδήλωση για την Επιτροπή Αλήθειας και τα θέματα Χρέους και Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους μετά τον Σεπτέμβριο, με συμμετοχή του Ελληνικού και Διεθνούς δυναμικού της, εντός του Ευρωκοινοβουλίου και με την φιλοξενία της Ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα.

Τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν να συνεχίσουν με όποια μέσα μπορούν το έργο της Επιτροπής. Ετσι, ελήφθη η απόφαση να μετατραπεί σε Σωματείο και υπογράφηκε το Καταστατικό του Σωματείου και εξελέγη ομόφωνα το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο, αποτελούμενο από τους:

Ζωή Κωνσταντοπούλου, Ερίκ Τουσέν, Γιώργο Κασσιμάτη, Λεωνίδα Βατικιώτη, Χριστίνα Λασκαρίδη, Σταύρο Τομπάζο, Δέσποινα Σπανού, Θάνο Κονταργύρη, Ηλία Μπαντέκα.

Η Ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα αναλαμβάνει, όπως και στην προηγούμενη περίοδο, τις σχέσεις της Επιτροπής με το Ευρωκοινοβούλιο και τα Κοινοβούλια των λοιπών Ευρωπαϊκών Χωρών.

Ο Ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής αναλαμβάνει την επικοινωνία της Επιτροπής με τους Ευρωπαϊκή Επιτροπή και λοιπούς Ευρωπαϊκούς Θεσμούς.

«Η Επιτροπή θα αξιοποιήσει και άλλα πρόσωπα που είναι έτοιμα να συνδράμουν το έργο της και «θα συνεχίσει να υπάρχει και να δρα, είτε αυτό αρέσει την Κυβέρνηση, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΚΤ είτε όχι», δήλωσε χαρακτηριστικά στη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.