ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμία συναίνεση από Κουτσούμπα στο συμβούλιο αρχηγών

Καμία συναίνεση από Κουτσούμπα στο συμβούλιο αρχηγών

Την κατηγορηματική του άρνηση να προσφέρει τη συναίνεσή του σε οποιοδήποτε σχέδιο κι αν προτείνει ο κ. Αλ. Τσίπρας αναμένεται να υπογραμμίσει στη σημερινή σύσκεψη των αρχηγών ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας, θεωρώντας εσφαλμένη όλη την προσέγγιση που επιχειρεί η Ε.Ε. στο προσφυγικό πρόβλημα.

«Οσο η κυβέρνηση και το κόμματα της αντιπολίτευσης συναινούν άβουλα στις πολιτικές των Βρυξελλών, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο διαμόρφωσης εθνικής στρατηγικής», έλεγαν χθες στελέχη του Περισσού και εξηγούσαν ότι «το σχέδιο μετεγκατάστασης που υποτίθεται ότι έχουν θέσει σε εφαρμογή οι μεγάλες δυνάμεις της Ενωσης είναι προσχηματικό και ατελέσφορο, καθώς καταργεί την ίδια τη Συνθήκη του ΟΗΕ που προβλέπει ότι οι πρόσφυγες πολέμου πρέπει εκείνοι να έχουν τη δυνατότητα της επιλογής της χώρας προορισμού τους».

Επιπλέον, ο γ.γ. αναμένεται να τονίσει στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς ότι η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο όχι μόνον δεν θα βοηθήσει –κατά τη γνώμη του– στη μείωση των μεταναστευτικών ροών, αλλά θα δημιουργήσει πιθανότατα ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, ενώ θα εκφράσει και την πάγια θέση του ότι είναι υποκριτικό οι χώρες της Ε.Ε. να αποφασίζουν αυθαίρετα την απορρόφηση μικρού μέρους των προσφύγων, όταν επί της ουσίας βρίσκονται πίσω από τους λόγους που προκάλεσαν τους πολέμους στις χώρες προέλευσής τους.

Παράλληλα, θα τονίσει ότι το κόμμα του έχει δικαιωθεί πλήρως στην πρόβλεψη που είχε κάνει σε ανύποπτο χρόνο ότι η Ελλάδα από χώρα τράνζιτ θα μεταβληθεί σε τόπο μόνιμης κατοικίας χιλιάδων προσφύγων, καλώντας ευθέως τον κ. Τσίπρα να θέσει προ των ευθυνών της την Ε.Ε. Το μόνο σημείο στο οποίο αναμένεται να συμφωνήσει ο κ. Κουτσούμπας είναι η ανάγκη άμεσης επαναπροώθησης των παράνομων μεταναστών, αφού βέβαια γίνουν οι απαραίτητες ταυτοποιήσεις για την προέλευσή τους.