ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Υπερυπουργό» ζητεί ο Θεοδωράκης

«Υπερυπουργό» ζητεί ο Θεοδωράκης

Με χαμηλό τον πήχυ των προσδοκιών του θα προσέλθει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο κ. Στ. Θεοδωράκης, κάτι που φάνηκε από τις χθεσινές του δηλώσεις στις οποίες όχι μόνον αναρωτήθηκε «αν ο Αλ. Τσίπρας έχει καταλάβει το μέγεθος του προσφυγικού προβλήματος», αλλά άσκησε στον πρωθυπουργό σφοδρή κριτική για την επιλογή του να δημιουργήσει μια επικοινωνιακή ομάδα, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι «ασχολείται μόνο με το τι γράφεται στα ΜΜΕ» και ότι ο στόχος της είναι «να στήσει ένα μηχανισμό ελεγχόμενης ενημέρωσης».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού φέρεται αποφασισμένος να επιμείνει σήμερα στην πρότασή του να διορισθεί ένας υπερυπουργός με διακομματική αποδοχή και ευρύτατες αρμοδιότητες για το μεταναστευτικό, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι σε συνέντευξή του (ΑΝΤ1) έσπευσε να αποδομήσει τον κ. Γ. Μουζάλα για τον οποίο είπε ότι δεν έχει ούτε την εμπειρία ούτε και τα πρόσωπα και τις αναγκαίες αρμοδιότητες. «Εχω συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο θα προτείνω στους άλλους αρχηγούς» προανήγγειλε και τόνισε την ανάγκη να έχει ο νέος αυτός υπουργός «υπερεξουσίες», προκειμένου να συντονίζει στο εξής τους εμπλεκόμενους φορείς.

Σημειώνεται ότι μιλώντας με συνεργάτες του, ο κ. Θεοδωράκης εξέφραζε την άποψη ότι «η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει σχέδιο, αλλά ούτε και ιδέα για το τι θα μας προτείνουν στη Σύνοδο οι εταίροι μας», ενώ εκδήλωνε επιπλέον την οργή του για τις υπουργικές δηλώσεις περί της πιθανής μόνιμης εγκατάστασης 100.000 προσφύγων στην Ελλάδα, διερωτώμενος «πώς θα ελεγχθεί αυτός ο αριθμός, όταν κάθε μήνα μπαίνουν πλέον πάνω από 90.000 άνθρωποι και τα βορινά σύνορα παραμένουν κλειστά». Στη σύσκεψη, τέλος, ο κ. Θεοδωράκης αναμένεται να εκφράσει τις επιφυλάξεις του για το πώς ελέγχονται τα νέα κοινοτικά κονδύλια για το προσφυγικό και θα καταγγείλει ότι κάποιοι ήδη εκμεταλλεύονται για ίδιον όφελος τη συγκεκριμένη παροχή.