ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαμαρτυρία Ν.Δ. για συζήτηση ερώτησης στη Βουλή

Διαμαρτυρία Ν.Δ. για συζήτηση ερώτησης στη Βουλή

Την έντονη αντίδραση της Ν.Δ. προκάλεσε η επιλογή της κυβέρνησης να συζητηθεί στη Βουλή ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή, Ν. Νικολόπουλου, ο οποίος στηριζόμενος σε δημοσιεύματα, επιχείρησε να εμφανίσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ελεγχόμενο για φορολογικές υποθέσεις, ενώ στο Προεδρικό Μέγαρο ήταν σε εξέλιξη το συμβούλιο αρχηγών.

Το γεγονός ότι προσήλθε να απαντήσει στη συγκεκριμένη ερώτηση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Αλεξιάδης, προκάλεσε την εντονότατη διαμαρτυρία του παρισταμένου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ.: «Θέλω να πω ότι η κυβέρνηση οφείλει να έχει ελαφρά αιδώ –νεοελληνικά, ντροπή– και να κοκκινίζει, διότι τη στιγμή που σε μία ώρα θα υπάρχει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για μείζον εθνικό θέμα, στο οποίο ζητεί συναίνεση της αντιπολίτευσης, έρχεται εδώ και σκηνοθετεί συζητήσεις επί ερωτήσεων αυτού του τύπου. Αυτά τα πράγματα δεν τιμούν την κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ν. Δένδιας.

Από την πλευρά του, απαντώντας στην ερώτηση, ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε: «Η σημερινή κυβέρνηση δεν θα χρησιμοποιήσει τις φορολογικές υπηρεσίες και γενικά το Δημόσιο για πολιτική εκμετάλλευση, ούτε για να ευνοήσει κάποιους ούτε για να στοχοποιήσει και να διώξει άλλους».

Ο κ. Αλεξιάδης σημειώνοντας την παραβίαση του Κανονισμού εκ μέρους του ερωτώντος βουλευτή –καθώς ο κ. Νικολόπουλος είχε εγείρει και άλλα ζητήματα– έδωσε, παράλληλα, σειρά απαντήσεων σε όσα εκ των θεμάτων που εθίγησαν είναι εκ της θέσεώς του αρμόδιος, το περιεχόμενο των οποίων κάθε άλλο παρά ικανοποίησε τις επιθετικές διαθέσεις του ανεξάρτητου βουλευτή, με τον τελευταίο να αφήνει να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση θέλει να συγκαλύψει υποθέσεις.