ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε Πορτογαλία και Ιταλία ο Ξυδάκης για το προσφυγικό

Σε Πορτογαλία και Ιταλία ο Ξυδάκης για το προσφυγικό

Διαδοχικές επισκέψεις σε Πορτογαλία και Ιταλία θα πραγματοποιήσει από αύριο, Τρίτη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Νίκος Ξυδάκης, στο πλαίσιο των περιοδειών του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες προκειμένου να ενημερώσει τους ομολόγους του για τις ελληνικές θέσεις στο προσφυγικό και σε άλλα ευρωπαϊκά ζητήματα.

Ειδικότερα, ο κ. Ξυδάκης από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται σήμερα συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη συνάντηση των ηγετών ΕΕ-Τουρκίας, θα μεταβεί αύριο στην Πορτογαλία. Στη Λισαβόνα θα συναντήσει διαδοχικά την υφυπουργό Εξωτερικών της χώρας Μαργαρίτα Μάρκες, την υπουργό Εσωτερικών Κοντσάνσα Ουρμπάνο ντε Σόουζα, τον υποψήφιο της Πορτογαλίας για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, καθώς και τη βουλευτή του αριστερού κόμματος Μπλόκο ντε Εσκουέρδα, Καταρίνα Μάρτινς. Επιπλέον, θα συμμετάσχει σε ακρόαση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του πορτογαλικού Κοινοβουλίου υπό την προεδρία της βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ρεγγίνα Μπάστος.

Την Πέμπτη ο κ. Ξυδάκης θα επισκεφτεί την Ιταλία, όπου θα ολοκληρώσει την περιοδεία του σε πρωτεύουσες του ευρωπαϊκού νότου. Στη Ρώμη ο κ. Ξυδάκης θα συναντηθεί διαδοχικά με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Σάντρο Γκότζι και τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ιταλίας, Βιντσέντζο Αμέντολα.