ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύπρος: Η Τουρκία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της πρώτα

Κύπρος: Η Τουρκία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της πρώτα

Σταθερός στη διαχρονική θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρέμεινε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης όσον αφορά το άνοιγμα Κεφαλαίων της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα των χθεσινών επαφών στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε αναλυτικά την γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης επιθυμεί να εκφράσει την ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα των χθεσινών του επαφών στις Βρυξέλλες, καθώς επίσης για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Όσον αφορά την αξίωση της Τουρκίας για άνοιγμα Κεφαλαίων που έχουν μονομερώς παγώσει από την Κυπριακή Δημοκρατία και επικαλούμενη το ρόλο της στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που κατά κύριο λόγο πλήττει την Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέμεινε σταθερός στη διαχρονική θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι το άνοιγμα των όποιων Κεφαλαίων προϋποθέτει την από πλευράς Τουρκίας εκπλήρωση των υποχρεώσεων της, όπως αυτές απορρέουν από το Διαπραγματευτικό της Πλαίσιο.

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί να εκφράσει και δημόσια την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες του, τόσο προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό όσο και προς τους λοιπούς Ευρωπαίους Ηγέτες για την κατανόηση και τη στήριξη που επέδειξαν στις θέσεις και την επιχειρηματολογία της Κυπριακής Δημοκρατίας.