ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υψηλοί αντιπολιτευτικοί τόνοι από τη Ν.Δ.

Υψηλοί αντιπολιτευτικοί τόνοι από τη Ν.Δ.

Την ύπαρξη τυπικών διαύλων επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό, που όμως δεν αρκούν για να αποκαταστήσουν το έλλειμμα εμπιστοσύνης που βαθαίνει, αναγνώρισε ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ωστόσο ότι «κάθε μέρα που περνάει, χάνω την εμπιστοσύνη μου στον πρωθυπουργό ότι μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε ειλικρινής συνεννόηση μαζί του».

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται σφόδρα ενοχλημένος από την επικοινωνιακή τακτική του πρωθυπουργικού επιτελείου, στο οποίο αποδίδει διγλωσσία, ενώ, εμμέσως πλην σαφώς, θεωρεί ότι βρίσκεται και πίσω από χτυπήματα «κάτω από τη μέση», όπως ενδεικτικά το ζήτημα του «πόθεν έσχες» της συζύγου του. «Το τελευταίο που χρειάζεται αυτή η χώρα είναι να επιστρέψει σε λογικές αυριανισμού της δεκαετίας του ‘80», σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης (MEGA), προσθέτοντας ότι «υπάρχει μια πολύ κίτρινη προσέγγιση από ένα μέρος του επικοινωνιακού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ».

Παρά τη συζήτηση που διεξάγεται στο εσωτερικό της Ν.Δ. για τη δυναμική του κόμματος και τους αντιπολιτευτικούς τόνους, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι με τον ίδιο απέναντι «ο κ. Τσίπρας ζορίζεται», χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα τη δική του πρωτιά στα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων, ενώ επέμεινε ότι δεν θα εγκαταλείψει τη θέση του υπέρ της άσκησης υπεύθυνης και χωρίς λαϊκισμούς αντιπολίτευσης. «Εγώ πιστεύω ότι κάνουμε μια αυστηρή, σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Εχουμε κάθε λόγο να κλιμακώνουμε την έντασή μας για ζητήματα τα οποία θεωρούμε ότι είναι μείζονα, και κάθε λόγο σε αυτά τα οποία πιστεύουμε ότι πρέπει να βάζουμε πλάτη για το εθνικό καλό να το κάνουμε», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης, που, ωστόσο, δέχεται εισηγήσεις να κλιμακώσει τη ρητορική του έναντι του πρωθυπουργού, αρχής γενομένης από την επικείμενη συζήτηση, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για τη Δικαιοσύνη. Εκεί που πάντως η Ν.Δ. προεξοφλεί ότι ο κ. Τσίπρας θα επιλέξει ως καλύτερη άμυνά του την επίθεση στον κ. Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα μιλήσει σήμερα σε εκδήλωση που διοργανώνει η Ν.Δ. για το ασφαλιστικό, στην οποία θα μετέχουν και στελέχη από το Δίκτυο της κ. Αννας Διαμαντοπούλου.