ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο CNBC: Ο Τσίπρας διαχειρίστηκε λάθος την κρίση από την αρχή

Μητσοτάκης στο CNBC: Ο Τσίπρας διαχειρίστηκε λάθος την κρίση από την αρχή

Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του Αλ. Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC.

Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με δύο παράλληλες κρίσεις, σε οικονομικό και ανθρωπιστικό επίπεδο, τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης εκφράζοντας τις αμφιβολίες του για τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει η συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας στις ροές των προσφύγων. Επέρριψε βαρύτατες ευθύνες στον πρωθυπουργό εγκαλώντας τον για λάθος διαχείριση της κρίσης εξ αρχής. 

«Στο οικονομικό μέτωπο παλεύουμε να εκπληρώσουμε τις δεσμεύσεις μας και αυτή η κυβέρνηση φαίνεται ανίκανη να οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε ένα βιώσιμο μονοπάτι ανάπτυξης», ανέφερε περαιτέρω, προσθέτοντας ότι «αν το προσφυγικό δεν αντιμετωπιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο με συνεργασία της Τουρκίας, τότε η κατάσταση στην Ελλάδα θα γίνει ανεξέλεγκτη».

Η χώρα έχει φτάσει στο σημείο όπου δεν μπορεί να δεχθεί άλλους πρόσφυγες, υπογράμμισε ο αρχηγός της ΝΔ.

«Η Ελλάδα όχι μόνο χρειάζεται περισσότερη οικονομική βοήθεια, αλλά χρειάζεται οι ευρωπαίοι εταίροι της να αναλάβουν δράση. Είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα, δεν μπορεί να λυθεί από την Ελλάδα μόνο. Ειλικρινά, όλες οι δεσμεύσεις για τη μετεγκατάσταση προσφύγων δεν έχουν καταλήξει πουθενά και έτσι, αν οι ευρωπαϊκές χώρες δεν δείξουν πραγματική ηγεσία, δεν θα βρούμε μια βιώσιμη λύση», εξήγησε, σημειώνοντας ότι εξαίρεση αποτελεί η Γερμανίδα καγκελάριος, που τηρεί μια πολιτική φιλική προς τους πρόσφυγες. στη Γερμανία, υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας στην υπόλοιπη Ευρώπη.