ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Παυλόπουλος: Προστατέψτε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα

Π. Παυλόπουλος: Προστατέψτε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα

Μήνυμα στους Ευρωπαίους εταίρους εν όψει της συνόδου κορυφής στις 17 Μαρτίου ότι οφείλουν να υπερασπιστούν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και να μην αφήσουν τους ελάχιστους εταίρους που έχουν φοβικά σύνδρομα να το υπονομεύσουν απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Yποδεχόμενος τον πρόεδρο της Αρμενίας Σερζ Σαρκσιάν στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε αναγκαίο τον άμεσο τερματισμό του πολέμου στη Συρία, την αντιμετώπιση των τρομοκρατών και τη διαχείριση του προσφυγικού υπό όρους αλληλεγγύης ανθρωπισμού και δικαιοσύνης. 

«Το μήνυμα απευθύνεται στους εταίρους της Ελλάδας εντός Ε.Ε. εν όψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής στις 17 Μαρτίου. Εκεί οι εταίροι μας οφείλουν να υπερασπιστούν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και να μην αφήσουν τους ελάχιστους εταίρους μας που έχουν φοβικά σύνδρομα, εντελώς ξένα με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, να υπονομεύσουν αυτό το οικοδόμημα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.

Εξέφρασε τη λύπη του στον πρόεδρο της Τουρκίας και τον τουρκικό λαό για την επίθεση στην Άγκυρα και καταδίκασε τους τρομοκράτες που διέπραξαν αυτό το έγκλημα και οι οποίοι διαπράττουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ενώ έκανε αναφορά στις γενοκτονίες, των Αρμενίων, των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας. «Δεν το κάνουμε για εκδίκηση κατά της Τουρκίας αλλά για να μην διαπραχθούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» υπογράμμισε.

Ο  Αρμένιος πρόεδρος τόνισε ότι «δεν θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένη τη φιλία θα πρέπει να την τροφοδοτούμε και να την αναπτύσσουμε διαρκώς. Αυτό είναι υποχρέωση των ηγεσιών των δύο χωρών. Δεν πρέπει να θυμόμαστε τις γενοκτονίες για να εκφράσουμε το μίσος αλλά για να ευχαριστήσουμε όσους μας βοήθησαν αλλά και να προλάβουμε τέτοια φαινόμενα στο μέλλον».