ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική από ΠΑΣΟΚ και Στ. Θεοδωράκη

Κριτική από ΠΑΣΟΚ και Στ. Θεοδωράκη

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησαν χθες όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή τα γεγονότα της Ειδομένης. Το ΠΑΣΟΚ καταλόγισε στον κ. Αλ. Τσίπρα ότι έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο στο προσφυγικό, το ΚΚΕ χαρακτήρισε υποκριτικές τις αντιδράσεις του πρωθυπουργού, ενώ το Ποτάμι κάλεσε σύσσωμη την κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της.

Συγκεκριμένα, η κ. Φώφη Γεννηματά, αφού επικαλέστηκε τη μαζική έξοδο των προσφύγων στα Σκόπια και την απώλεια τριών ανθρώπων ως ένδειξη «πλήρους απώλειας του ελέγχου από την κυβέρνηση», αναρωτήθηκε «ποιοι επιτέλους παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια στα σύνορα;», ενώ με ερώτησή του στον πρωθυπουργό ο κ. Ευ. Βενιζέλος τον καλεί να πληροφορήσει τους πολίτες τι ακριβώς κάνει για να αποτρέψει γεγονότα που παραβιάζουν το Σύνταγμα και το διεθνές δίκαιο, και εκθέτουν παγκοσμίως όχι μόνον την Ε.Ε., αλλά πρωτίστως την Ελλάδα.

«Αποτελούν μέγιστη υποκρισία οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για “παραοργανώσεις με τον μανδύα των ΜΚΟ”, τη στιγμή που η επίσημη πολιτική είναι αυτή που ενισχύει τον εγκλωβισμό των προσφύγων στην Ειδομένη», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση και για την επιλογή της να «εγκαταλείπει στην τύχη τους τους πρόσφυγες και ταυτόχρονα να στηρίζει τις διάφορες ΜΚΟ, χορηγώντας σ’ αυτές τα κονδύλια της λεγόμενης ανθρωπιστικής βοήθειας και αφήνοντας χώρο στην ασύδοτη δράση τους. Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή έχει προτείνει την άμεση ενίσχυση των υποδομών, της υποδοχής, περίθαλψης και καταγραφής, με ευθύνη αποκλειστικά του κράτους χωρίς καμιά εμπλοκή των ΜΚΟ», καταλήγει η ανακοίνωση του Περισσού.

Το Ποτάμι, από την πλευρά του, αφού «υπενθύμισε» ότι «οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν και παραμένουν στην Ειδομένη με κυβερνητική απόφαση», τόνισε ότι ήταν «ζήτημα χρόνου να γίνει η κατάσταση ανεξέλεγκτη» και κάλεσε τους αρμόδιους υπουργούς «να πάψουν να κρύβονται στα νερά του Αξιού και να αναλάβουν τις ευθύνες τους» και την κυβέρνηση «να αφήσει τους λεονταρισμούς με τα Σκόπια πριν ρεζιλευτεί για ακόμη μία φορά».