ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυστρία: Πολύτιμες οι υπηρεσίες των Σκοπίων στα σύνορα της Ευρώπης

Αυστρία: Πολύτιμες οι υπηρεσίες των Σκοπίων στα σύνορα της Ευρώπης

Τις υπηρεσίες των Σκοπίων στην προστασία των συνόρων της ευρωπαϊκής Ενωσης παρά το γεγονός ότι δεν είναι μέσα σε αυτή εκθείασε ο υπουργός άμυνας της Αυστρίας.

 «Η Αυστρία έχει προσφέρει υποστήριξη στην ΠΓΔΜ, η οποία προσφέρει ως προς την ασφάλεια των συνόρων εξαιρετικά πολλά για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα έπρεπε επομένως να βοηθηθεί περισσότερο οικονομικά",  δήλωσε ο αυστριακός Υπουργός Αμυνας Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ στην γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

«Το (αυστριακό) Υπουργείο Αμυνας εξετάζει αυτή τη στιγμή αν μπορούμε να βοηθήσουμε με τεχνικό εξοπλισμό, όπως επί παραδείγματι με συσκευές νυκτερινής παρακολούθησης», πρόσθεσε ο Ντόσκοτσιλ. "O διάδρομος των δυτικών Βαλκανίων πρέπει να παραμείνει οπωσδήποτε κλειστός", τόνισε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός. Ο Ντόσκοτσιλ δήλωσε ακόμα πως ό,τι ισχύει για την Ελλάδα πρέπει να ισχύσει και για τη Βουλγαρία, δεδομένου ότι η παράνομη μετανάστευση θα συνεχιστεί και θα μπορούσαν να δημιουργηθούν εναλλακτικές διαδρομές. «Δεν θα πρέπει ως Ε. Ε. να εγκαταλείψουμε εκείνες τις χώρες, οι οποίες αναλαμβάνουν για μας μια σημαντική δουλειά στο θέμα της ασφάλειας των συνόρων», πρόσθεσε ο αυστριακός υπουργός Αμυνας.