ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: Το σαρδάμ δεν είναι λόγος αποπομπής

Ποτάμι: Το σαρδάμ δεν είναι λόγος αποπομπής

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να παραιτηθεί ένας υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά τα σαρδάμ δεν περιλαμβάνονται σε αυτούς. Εθνοκάπηλοι όλων των ειδών συμμαζευτείτε. Η χώρα έχει τραγικά προβλήματα μπροστά της, μην καταπίνουμε την κάμηλο και διυλίζουμε τον κώνωπα».

Αυτή ήταν η αντίδραση του Ποταμιού στο πρόβλημα που προέκυψε με τον κ. Γιάννη Μουζάλα και την ατυχή του επιλογή να αποκαλέσει την ΠΓΔΜ «Μακεδονία» σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. Αντίδραση που διαφοροποίησε πλήρως το κόμμα του κ. Σταύρου Θεοδωράκη από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς, πλην της Ν.Δ., και το ΠΑΣΟΚ αρχικώς ζήτησε την παραίτηση Μουζάλα. Σημειωτέον δε ότι ήδη από προχθές το βράδυ ο κ. Θεοδωράκης εκτιμούσε ότι το θέμα δεν αξιοποιήθηκε καθόλου τυχαία από τον κ. Πάνο Καμμένο, με τους συνεργάτες του να αναρωτιούνται μήπως πίσω από τη δημόσια απαίτησή του να παραιτηθεί ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν άλλα αίτια που μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και στην έξοδό του από την κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, η κατευναστική αντίδραση του Ποταμιού, έμελλε τελικά να προκαλέσει ενδοκομματικό πρόβλημα στον κ. Θεοδωράκη, καθώς με την κεντρική γραμμή της Σεβαστουπόλεως διαφώνησε ριζικά ο κ. Χάρης Θεοχάρης. Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, όχι μόνον υπερθεμάτισε της ανάγκης ο κ. Μουζάλας να παραιτηθεί, αλλά σε δήλωση που έκανε λίγο αργότερα (στο FB) αμφισβήτησε στην ουσία της τη δήλωση του κ. Θεοδωράκη. «Διπλωματικά σαρδάμ δεν υφίστανται» έγραψε, υπονοώντας ότι δεν μπορεί κάποιος να μπερδέψει λεκτικά τα Σκόπια με τη Μακεδονία. «Το λεκτικό ατόπημα του κ. Μουζάλα είναι απλώς ένας ακόμα λόγος που θα έπρεπε να τον οδηγήσει στην παραίτηση» τόνισε ο κ. Θεοχάρης και πρόσθεσε ότι «εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται απολύτως ανεπαρκής ο τρόπος που χειρίστηκε το ζήτημα των προσφύγων και των μεταναστών» όπως και «η ανεπάρκεια της κυβέρνησης Τσίπρα που του ανέθεσε ένα υπουργείο χωρίς τις στοιχειώδεις δομές».

Επισήμως, η Σεβαστουπόλεως απέφυγε να απαντήσει στον κ. Θεοχάρη. Συνεργάτες, ωστόσο, του κ. Θεοδωράκη εξέφραζαν υπαινικτικά την απορία τους για την αιφνίδια σύμπτωση απόψεων του βουλευτή του Ποταμιού με τον κ. Πάνο Καμμένο. Αφηναν έτσι να εννοηθεί ότι ο πρώην εκπρόσωπος πιθανώς αναζητεί πλέον προσχηματικές αφορμές για να διαφωνεί δημοσίως με τον κ. Θεοδωράκη, προσβλέποντας μάλλον να χτίσει το πολιτικό υπόβαθρο για την έξοδό του από το κόμμα.

Ανταπαντώντας συνεργάτες του κ. Θεοχάρη όχι μόνον επισήμαιναν ότι ο βουλευτής εξέφρασε την άποψή του για τον κ. Μουζάλα πριν καν εκδώσει την καθυστερημένη ανακοίνωσή του το Ποτάμι, αλλά και την απορία τους για το γεγονός ότι ενώ ο κ. Θεοδωράκης μέχρι πρότινος εισηγείτο την αντικατάσταση του «ανεπαρκούς κ. Μουζάλα από τον κ. Χρυσοχοΐδη, χθες ξαφνικά βρήκε τον πλέον ακατάλληλο λόγο για να τον στηρίξει δημοσίως»!

Κατόπιν τούτων είναι προφανές ότι και στο νέο ενδοκομματικό πρόβλημα του Ποταμιού έπεται συνέχεια.