ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Πούτιν στην Αθήνα και ενδιαφέρον για ιδιωτικοποιήσεις

Επίσκεψη Πούτιν στην Αθήνα και ενδιαφέρον για ιδιωτικοποιήσεις

Με τα εγκαίνια, στο Μουσείο της Ακρόπολης, τριών ρωσικών εκθεμάτων από το παγκοσμίου φήμης Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης, άνοιξε, την περασμένη Παρασκευή, η αυλαία του αφιερωματικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας. Η έκθεση εγκαινιάστηκε από τον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά και τον αντιπρόεδρο της Ρωσίας Σεργκέι Πριχόντκο, ο οποίος είχε συναντηθεί νωρίτερα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Απαντώντας σε ερώτηση της «Κ», στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε σε τρία ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Πριχόντκο επιβεβαίωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα επισκεφθεί, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους, την Ελλάδα. Ο κ. Πριχόντκο ανέφερε ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός εξέφρασε το ενδιαφέρον της κυβέρνησής του για πιο ενεργητική συμμετοχή της Ρωσίας στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, στα πεδία των υποδομών, της ενέργειας και του αγροτικού τομέα.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, αναφορικά με τις δυσμενείς επιπτώσεις των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία από την Ε.Ε. και των αντίμετρων που έλαβε η Μόσχα, ο κ. Πριχόντκο μάς είπε: «Οντως δημιουργήθηκαν προβλήματα, αλλά δεν είμαστε εμείς εκείνοι που πήραμε την πρωτοβουλία των κυρώσεων. Εμείς είμαστε ρεαλιστές. Θεωρούμε ότι και στο καθεστώς των κυρώσεων οφείλουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με εκείνους εκ των εταίρων μας που επιθυμούν κάτι τέτοιο». Ο κ. Πριχόντκο εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν περιθώρια για ανάκαμψη του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία προς την Ελλάδα. «Λόγω γνωστών αιτιών, το τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία προς την Τουρκία έχει μειωθεί πολύ. Οι τουριστικές εταιρείες στην Ελλάδα μπορούν να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία».