ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κλειστά χαρτιά» από τον πρωθυπουργό για τον Γ. Μουζάλα

«Κλειστά χαρτιά» από  τον πρωθυπουργό για τον Γ. Μουζάλα

Κλειστά τα χαρτιά του κράτησε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις του για την υπέρβαση της ενδοκυβερνητικής κρίσης που εκδηλώθηκε με επίκεντρο τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, την παραίτηση του οποίου έχει ζητήσει ο υπουργός Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στις Βρυξέλλες, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε. – Τουρκίας, ο κ. Τσίπρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, χαρακτήρισε το ζήτημα «δευτερεύουσας σημασίας», σε σχέση με όσα κλήθηκε η ελληνική αντιπροσωπεία, ο ίδιος και ο κ. Μουζάλας να αντιμετωπίσουν, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για την αντιμετώπιση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών.

Ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε, βέβαια, ιδιαίτερα χαμηλούς και προσεκτικούς τόνους, αναφέροντας ότι «οι κυβερνήσεις συνεργασίας έχουν και τα καλά τους αλλά και δυσκολίες» και παρέπεμψε τη διευθέτηση του ζητήματος στις αμέσως προσεχείς ημέρες, οπότε θα συναντηθεί με τον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο, μετά την επιστροφή του τελευταίου από τις ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός είχε να πει καλές κουβέντες και για τον κ. Μουζάλα και για τον κ. Καμμένο, τηρώντας ισορροπίες ανάμεσα στις δύο πλευρές, καθώς εξήρε τη συμβολή αμφοτέρων στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Οπως είπε, ο κ. Μουζάλας συνέβαλε τα μέγιστα για να διαμορφωθεί θετικό κλίμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη χώρα μας, ενώ ο κ. Καμμένος είχε καθοριστική συμβολή, με την κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων, στην ταχεία ολοκλήρωση των υποδομών για τις οποίες δεσμεύθηκε η ελληνική πλευρά έναντι των εταίρων.