ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαφωνία Γεννηματά – Παπανδρέου για διάλογο με ΣΥΡΙΖΑ

Διαφωνία Γεννηματά – Παπανδρέου για διάλογο με ΣΥΡΙΖΑ

Στην επιστολή της Φώφης Γεννηματά απάντησε θετικά μεν ο Γιώργος Παπανδρέου επισημαίνοντας, στη κ. Γεννηματά πώς χρειάζεται «να βάλουμε τέλος στο παρασιτικό συντηρητικό πελατειακό πολιτικο-οικονομικό σύστημα. Αυτό δηλαδή, που σπατάλησε πόρους και δυνατότητες του Ελληνισμού, υπονόμευσε τους δημιουργικούς Έλληνες, τις δημιουργικές Ελληνίδες, αυτό που μας ανάγκασε να ζητούμε δανεικά από τους εταίρους μας με επαχθείς όρους, για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία – μια εθνική καταστροφή».

Ο κ. Παπανδρέου στην απαντητική του επιστολή προς την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τονίζει ότι επιβάλλεται να προχωρήσουν ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που είχαν ήδη αρχίσει την περίοδο 2009 -2011 και ανέκοψε η κυβέρνηση Σαμαρά αρχικά και στη συνέχεια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Επαναλαμβάνει την πρότασή του για μια κοινή συνάντηση όλων των πολιτικών αρχηγών του προοδευτικού χώρου γύρω από ένα τραπέζι, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ, μολονότι, όπως αναφέρει, γνωρίζει και κατανοεί, πως τόσο η κ. Γεννηματά όσο και άλλες δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου έχουν σοβαρές επιφυλάξεις για την αξιοπιστία του εγχειρήματος ΣΥΡΙΖΑ.

Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας δεν ανήκει στην κεντροαριστερά

Η κα Γεννημάτα, σε τοποθέτησή της στην τηλεόραση του MEGA, έκανε μεν λόγο για «θετικό μήνυμα», τονίζοντας ότι οι κ.κ. Παπανδρέου και Θεοδωράκης «θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει ενότητα και ανασυγκρότηση, ενότητα και αναγέννηση του χώρου», ωστόσο δεν φάνηκε να συμφωνεί με την πρόταση του πρώτου για συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στον διάλογο.

«Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι ότι στην απαντητική του επιστολή ο κ. Παπανδρέου αναφέρει ότι στο τραπέζι της συζήτησης πρέπει να βρεθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα επιδιώξω τον διάλογο μαζί του, για να του εξηγήσω ότι αυτό δεν είναι στο τραπέζι της δικής μας συζήτησης, γιατί εμείς μιλάμε για την ανασυγκρότηση του χώρου ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Ο κ. Τσίπρας δεν είναι Σοσιαλδημοκράτης, δεν είναι κεντροαριστερός, ούτε η στάση του δείχνει κάτι τέτοιο», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Υπάρχει μεγάλη αγωνία από τη βάση μας. Ο καθένας λοιπόν ας αναλάβει τις ευθύνες του για να μην αποτύχει αυτή η προσπάθεια και πάει τελικά στις καλένδες. Εχω μάθει να παλεύω, αυτά που πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν. Παλεύω με ειλικρίνεια, με καθαρά χαρτιά πάνω από το τραπέζι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Εδώ θα κριθούμε όλοι», πρόσθεσε.