ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής: Η στάση της Ευρώπης προκάλεσε αυτή την κατάσταση στην Ειδομενη

Κουρουμπλής: Η στάση της Ευρώπης προκάλεσε αυτή την κατάσταση στην Ειδομενη

Ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής μίλησε την Κυριακη στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή "Καλημέρα" με τον Γιώργο Αυτιά . Μεταξύ άλλων ο κύριος Κουρουμπλής χαρακτήρισε την Ειδομένη άτυπο κέντρο και χαρακτήρισε ο,τι συμβαίνει στην περιοχή ως μία κατάσταση που οφείλεται κυρίως στη στάση της Ευρώπης.

«Όταν κάποιος ρισκάρει τη ζωή του να περάσει στο αιγαίο και βρίσκει κλειστά σύνορα σκοτώνεται η προσδοκία του στα κλειστά σύνορα. Το Νταχάου ήταν παρομοίαση, από τους περισσότερους ξέρω πολύ καλύτερα ελληνικά, να με καλέσουν και να που τι εννοούν που με κατηγορούν για λαϊκισμό» δήλωσε αρχικά ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στην Ειδομένη και στις κατηγορίες πως η κυβέρνηση απουσιάζει από την περιοχή ο κύριος Κουρουμπλής τόνισε πως «στην Ειδομένη υπάρχουν 300 αστυνομικοί στη βάρδια, υπάρχει το ΚΕΛΠΝΟ σε 24ωρη βάση και από αύριο το Ιπποκράτειο θα κάνει μαντού. Η Ειδομένη είναι άτυπο κέντρο. Τις επικρίσεις να τις λεμε στη Ευρώπη. Η Ειδομένη είναι η ντροπή των ευρωλιγούριδων που καταγελούν την Ελλάδα.

Η Ελλάδα προσφέρει τροφή και περίθαλψη απλώς το περιβάλλον δεν είναι κατάλληλο» υπογράμμισε ο υπουργός και συνέχισε σημειώνοντας «στα Διαβατά ο στρατός σε 12 μέρες έδωσε ένα Χίλτον, σε 12 μέρες εξασφάλισε αξιοπρεπέστατες συνθήκες διαβίωσης».

Αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει προκύψει με την ενδοκυβερνητική κόντρα ανάμεσα στον κύριο Μουζάλα και Καμμένο ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε «Καμμένος και Μουζάλας εργάζονται πολύ σκληρά για τη χώρα και είναι και οι 2 απαραίτητοι στην κυβέρνηση».

Για την παρουσία του ΝΑΤΟ στη χώρα μας ο κύριος Κουρουμπλής ανέφερε: «αν είχε αρνηθεί η Ελλάδα να έρθει το ΝΑΤΟ θα έλεγαν ότι φταιει η Ελλάδα για τη μη ύπαρξη συμφωνίας. Υπάρχει σύστημα στην Ευρώπη που προσπαθεί να χρεώσει στην Αθήνα τις ευθύνες του προσφυγικού».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κύριος Κουρουμπλής υπογράμμισε πως «του χρόνου τέτοιο καιρό οι εξελίξεις θα είναι τέτοιες που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας θα κυβερνούν τη χώρα για πολύ καιρό».