ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζήτημα για τους Τούρκους αξιωματικούς στα νησιά έθεσε ο Γ. Κουμουτσάκος

Ζήτημα για τους Τούρκους αξιωματικούς στα νησιά έθεσε ο Γ. Κουμουτσάκος

Το θέμα του τρόπου με τον οποίο θα ενταχθούν στο νομικό πλαίσιο της χώρας μας και ποιες αρμοδιότητες θα έχουν, οι ξένοι και κυρίως οι Τούρκοι στρατιωτικοί, που θα ασχοληθούν με το προσφυγικό έθεσε στη δευτερολογία του απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, υποστήριξε ότι τίθεται θέμα κυριαρχίας του κράτους, και αναρωτήθηκε εάν σκοπεύει η κυβέρνηση να νομοθετήσει.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του Τούρκου στρατιωτικού το διαβατήριο του οποίου είχε σφραγίδα από τις αρχές των κατεχομένων στην Κύπρο και είπε ότι ο συγκεκριμένος ορίζεται σαν πολίτης της λεγόμενης Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, «όπως αποκαλούν τα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας».

"Πρόκειται για πονηριά και μεθόδευση ο πρώτος αστυνομικός που πήγε στη Χίο να έχει τέτοια προβλήματα" υποστήριξε ο κ. Κουμουτσάκος. Ο κ. Κουμουτσάκος είχε κάνει αναφορά στο ίδιο θέμα και στην πρωτολογία του και απευθυνόμενος στον κ. Μουζάλα είπε: Δεν πιστεύω εν τη ρύμη του λόγου σας να πείτε «Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου».

Συνεχίζοντας, ζήτησε να υπάρξει νομικό πλαίσιο για την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων, στο θέμα ενώ απαντώντας στον κ. Μουζάλα που είχε ζητήσει από την αξιωματική αντιπολίτευση να κρατήσει χαμηλούς τόνους, και να μην χρησιμοποιεί το προσφυγικό ως εργαλείο στην επιδίωξη να πέσει η κυβέρνηση, είπε ότι έπρεπε να απευθύνει την έκκληση προς τα κυβερνητικά έδρανα και ειδικότερα προς τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμένο, τον οποίο χαρακτήρισε για "κυβιστήσεις".

Ανέφερε μάλιστα τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στις διεθνείς συναντήσεις για το προσφυγικό και ειδικότερα την αντιπαράθεση του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ούγγρο πρωθυπουργό.

Στον κ. Κουμουτσάκο, απάντησε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχρηστόπουλος λέγοντας ότι με το όνομα της Μακεδονίας οι ΑΝΕΛ έχουν υπερευαισθησία που δεν ζητούν να τη συμμερίζονται όλοι οι υπόλοιποι, και τόνισε ότι "δεν χάνουμε τις αρχές μας και σε οποιαδήποτε περίπτωση ο όρος "κυβίστηση" δεν μας αγγίζει".