ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης κατά του λαϊκισμού ΣΥΡΙΖΑ

Κυρ. Μητσοτάκης κατά του λαϊκισμού ΣΥΡΙΖΑ

«Παρών» στη ζώσα κοινωνία και στους χώρους εργασίας δηλώνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ως μέρος της βούλησής του να δει από κοντά τις συνθήκες εργασίας και τα προβλήματα των πολιτών, αλλά και της στρατηγικής του να εμβαθύνει στο «κοινωνικό ρεύμα» που, σε σημαντικό βαθμό, οδήγησε στην εκλογή του στην ηγεσία της Ν.Δ.

Μετά τις επισκέψεις σε χώρους εργασίας στο Γκάζι και στον Ασπρόπυργο, ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε, νωρίς χθες το πρωί, το αμαξοστάσιο των αστικών συγκοινωνιών επί της Πέτρου Ράλλη, όπου αφού συνομίλησε με το προσωπικό τοποθετήθηκε ξεκάθαρα υπέρ της ανάγκης υποστήριξης των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών.

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε «εξ αριστερών» κριτική στην κυβέρνηση, καθώς όπως επισήμανε οι άστοχοι χειρισμοί της είχαν ως αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν οικονομικά οι εταιρείες, να αυξηθεί η εισιτηριοδιαφυγή και, τελικά, να αυξηθεί και το εισιτήριο, «μια επιβάρυνση την οποία πληρώνουν κατεξοχήν οι ασθενέστεροι Ελληνες». «Οι αστικές συγκοινωνίες αποδεικνύουν στην πράξη την αποτυχία της κυβέρνησης σε έναν κρίσιμο τομέα που αφορά εκατομμύρια συμπολίτες μας», προσέθεσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., σχολιάζοντας ότι «στο πλαίσιο του εύκολου λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείφθηκε η πολιτική εξυγίανσης των αστικών συγκοινωνιών, με βελτίωση του παρεχόμενου έργου, μείωση της επιβάρυνσης για τους πολίτες και καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα, τελικά, για τον Ελληνα φορολογούμενο» που είχε υιοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Η τακτική της «επιτόπου» ανάδειξης των προβλημάτων που έχει σωρεύσει η πολιτική και διαχειριστική αδυναμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, ενώ πτυχές της θα αναδειχθούν προκειμένου να απαντηθεί το επικοινωνιακό επιχείρημα της συμπολίτευσης περί «κοινωνικής ευαισθησίας και προστασίας των ασθενέστερων».

Σε συνδυασμό με την ανάδειξη των μείζονων ζητημάτων, όπως το προσφυγικό, η ασφάλεια, αλλά και η οικονομία, καθώς εκκρεμεί η αξιολόγηση, πρόθεση του κ. Μητσοτάκη είναι να ενισχυθεί η πορεία φθοράς της δικομματικής κυβέρνησης και, παράλληλα, να αναγκαστεί ο πρωθυπουργός να «απαντά» επί των πραγματικών προβλημάτων και όχι μόνο στην ατζέντα της διαφθοράς που το Μαξίμου επιλέγει ως προνομιακή.

Στο επιτελείο της Συγγρού αξιολογούν, ήδη, ως θετικές τις αντιδράσεις που προκάλεσε η προχθεσινή πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη να ζητήσει προ ημερησίας διάταξης συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για το προσφυγικό και την ασφάλεια, κρίνοντας και από την, όπως λένε, «αμηχανία» με την οποία αντέδρασε το κυβερνητικό επιτελείο και τη σπουδή που επέδειξε να ξαναστρέψει τα φώτα στο πεδίο της διαπλοκής. Στη Ν.Δ. εκτιμούν ότι, στον απόηχο και των επιθέσεων στις Βρυξέλλες, το προσφυγικό θα ενταθεί ως εθνικό και κοινωνικό θέμα το επόμενο διάστημα και, εκ παραλλήλου, θα επιχειρηθεί να αξιοποιηθεί από λαϊκιστικά ή ακραία πολιτικά σχήματα. Με την πρωτοβουλία για συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει να είναι η Ν.Δ. ο βασικός φορέας που θα αναδείξει τις αστοχίες της κυβέρνησης, θα αναγκάσει τον πρωθυπουργό να απαντήσει γι’ αυτές και, παράλληλα, θα περιορίσει τη δράση όσων θα επιθυμούσαν να επενδύσουν στον κίνδυνο εγκλωβισμού δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα προκειμένου να αποκομίσουν εκλογικά οφέλη.