ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγκρουση Μαξίμου με Ν.Δ. και Βενιζέλο

Σύγκρουση Μαξίμου με Ν.Δ. και Βενιζέλο

Ενα δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα» βάσει του οποίου ο κ. Ν. Σηφουνάκης εμφανίζεται να εκφράζει γραπτώς στην κ. Φώφη Γεννηματά την ενόχλησή του για την πρόσφατη κριτική που άσκησε ο κ. Ευ. Βενιζέλος στον υπουργό Δικαιοσύνης για μια υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρ. Βγενόπουλου έγινε αφορμή ολομέτωπης αντιπαράθεσης του ΣΥΡΙΖΑ τόσο με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ όσο και με τη Ν.Δ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί το Μαξίμου, αποκάλεσε τα στοιχεία του ρεπορτάζ «συγκλονιστικά για τις ειδικές σχέσεις του παλιού πολιτικού συστήματος με οικονομικά συμφέροντα» και κάλεσε τον μεν κ. Βενιζέλο «να δώσει εξηγήσεις» για τις σχέσεις που του αποδίδονται με τον κ. Ανδρ. Βγενόπουλο και τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη «να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον κ. Παπαγγελόπουλο» για την κριτική που του άσκησε για τις επιλογές του υπουργού Δικαιοσύνης στην υπόθεση του επιχειρηματία.

«Κάθε λογικός άνθρωπος, κάθε μέρα που περνάει, όλο και περισσότερο αδυνατεί να καταλάβει τις ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη», ήταν το καυστικό σχόλιο της Ν.Δ., ενώ λίγο αργότερα με εκτενή του ανακοίνωση ο κ. Βενιζέλος όχι μόνον ειρωνεύτηκε τον πρωθυπουργό, αλλά επιφυλάχθηκε για δικές του αποκαλύψεις. «Αυτά για τα οποία ενημέρωσε τον κ. Βενιζέλο ο κ. Βγενόπουλος θα γίνουν δημοσίως γνωστά πολύ σύντομα, γιατί ο κ. Βγενόπουλος θα κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αμέσως μετά την ακρόαση των κ. Παρασκευόπουλου και Παπαγγελόπουλου για την οποία η κυβέρνηση δεν δείχνει να βιάζεται, κι εκεί θα δούμε και ποιος έχει σχέση με ποιον», τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος επιπλέον σημείωσε με νόημα ότι όλες οι δικές του συναντήσεις γίνονται δημόσια και όχι «με μυστικά ραντεβού σε διαμερίσματα όπου φιλοξενούνται συμπαθή κατοικίδια».

Το Μαξίμου σήκωσε, βέβαια, το γάντι. Στη μεν Ν.Δ. καταλόγισε πως «όταν η συζήτηση έρχεται στα θέματα διαπλοκής, κάνει ότι δεν καταλαβαίνει», στον δε κ. Βενιζέλο ότι «επί της ουσίας δεν έδωσε καμία απάντηση», ενώ η συνέχεια θα δοθεί την Τρίτη στη Βουλή, καθώς εκεί, σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, «θα έχουμε όλοι την ευκαιρία να τα συζητήσουμε δημόσια και ενώπιον του ελληνικού λαού».